-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 02

„Ford“ pardavė „Volvo“ kinams „Geely“

Pirmadienį kompanijos „Ford“ ir „Geely“ įtvirtino sutartį, pasirašytą dar kovo mėnesį, ir „Volvo“ perėjo į naujų šeimininkų rankas. Nuo šios dienos „Geely“ tapo 100 proc. „Volvo“ akcijų savininke. Už šias Švedijos automobilių gamintojo akcijas kinai iki metų pabaigos „Ford“ turės pervesti 4,5 mlrd. litų.
 „Volvo V60“
„Volvo V60“

Įsigaliojus šiam sandoriui „Volvo“ vadovu tapo Stefanas Jacoby, iki šiol vadovavęs „Volkswagen Group of America“. Kompanijos „Geely“ pagrindinis akcininkas Li Shufu užims „Volvo“ tarybos pirmininko pareigas. Iki šiol „Volvo“ vadovavęs Stephenas Odellis tapo „Ford of Europe“ vadovu.

Šiuo sandoriu „Ford“ ir „Volvo“ bendradarbiavimas nenutrūksta. „Ford“ ir toliau švedams teiks variklius bei kitokius komponentus.

„Volvo“ yra puikus prekės ženklas su stipria produktų linija ir po modernizavimo jau tapo pelninga kompanija“, – pasakojo „Ford“ vadovas Alanas Mulally.

„Mes džiaugiamės „Volvo“ pardavimu, nes mums tai padės susikoncentruoti ties „One Ford“ planu, kuriuo norime klientams pasiūlyti geriausius automobilius su „Ford“ ženkleliu“, – pridūrė „Ford“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius