Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno zoologijos sodas turės naują gyventoją – dramblį

Lietuvos zoologijos sodas praneša džiugią naujieną – iš Kinijos Chengdu tyrimų bazės į Lietuvą iškeliavo daugiau kaip 5 tonas sveriantis 16 metų dramblio patinas Ma Li Wan. Kauno zoologijos sodo gyventoju dramblys taps metams, siekiant įsitikinti, ar gali būti sudarytos tinkamos sąlygos šiam gyvūnui laikyti ir prižiūrėti Kaune.
Kauno zoologijos sodas
Kauno zoologijos sodas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Pasak Kauno zoologijos sodo direktoriaus Vaclovo Dumčiaus, kol kas Lietuva dramblį ne perka, o tik skolinasi.

„Gyvūną Kinijos tyrimų bazė mums paskolina metams – tiek laiko užteks pažiūrėti, kaip šis gyvūnas prisitaiko prie Lietuvos klimato ir mūsų zoologijos sodo sąlygų, nes tokio gyvūno įsigijimas yra didelė investicija ir rizika“, – sako V. Dumčius. Pasak jo, dramblio kelionė į Lietuvą buvo apsvarstyta ir planuojama itin kruopščiai.

Dramblio patinas iš Kinijos į Kauno Karmėlavos oro uostą atkeliaus specialiai tam „TNT Lietuva“ išsinuomotu lėktuvu. Į zoologijos sodą jis bus pristatytas taip pat tam specialiai įrengtu transportu. Dramblio kelionė truks tik dvi dienas ir jau šį šeštadienį, balandžio 3-iąją, zoologijos sodo lankytojai jį galės aplankyti.

„TNT Lietuva“ vadovas Aivaras Sebeckis pasakoja, kad gabenant šį netradicinį daugiau nei 5 tonas sveriantį gyvąjį siuntinį bus palaikoma pastovi 20 laipsnių šilumos temperatūra.

„Dramblio narve buvo įrengtos ir filmavimo kameros, kurios kelionės metu leis nuolat stebėti gyvūno savijautą. Planuojant dramblio kelionę į Lietuvą buvo konsultuojamasi su veterinarais, kurie lydės gyvūną iki pat Lietuvos ir bus pasirengę reaguoti į gyvūno sveikatos pokyčius“, – pasakoja A.Sebeckis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius