Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračių takas supjudė Kauno valdžią

Per Laisvės alėją ir Senamiestį einantis dviračių takas tapo didžiausia Kauno bėda. Tokį vaizdą galima susidaryti stebint šiuo klausimu nesutariančių miesto politikų aistras.
Dviračiai
Dviračiai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Svarstydama iš pažiūros paprastą klausimą dėl Kauno centru einančio dviračių tako likimo miesto valdžia priėjo aklavietę. Valdančiosios daugumos partnerių požiūriai išsiskyrė, tad nutarta atsiklausti kauniečių nuomonės.

Nuomonės išsiskyrė

Kalbos apie dviratininkų keliamas problemas Kaune prasidėjo maždaug prieš mėnesį, kuomet dviratę transporto priemonę vairavęs jaunuolis partrenkė ir stipriai sužalojo dvi Laisvės alėja ėjusias moteris. Nelaimė įsiūbavo Kauno politikų diskusijas, ar šis dviračių takas yra išvis reikalingas.

„Laisvės alėja didžiuliais greičiais dažnai pralekia grupės jaunuolių. Tai yra labai pavojinga“, – savo argumentus dėstė už dviračių tako iškėlimą iš pėsčiųjų gatvės pasisakantis Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas. Anot jo, dviračių takas iš Laisvės alėjos ir Senamiesčio galėtų būti perkeltas į greta esančias gatves.

Šios idėjos oponentai įrodinėjo, jog būtent šis dviračių takas yra pats populiariausias Kaune, tad jį panaikinti būtų neprotinga,

„Laisvės alėjos taką jau spėjo pamėgti dviratininkai. Jei taką iškelsime, jie vis tiek mins pėsčiųjų gatve“, – prognozavo kitas miesto vicemeras Povilas Mačiulis.

Ragina palikti ramybėje

Žibalo į karštas politikų diskusijas įpylė tvirtą nuomonę šiuo klausimu turintis Lietuvos dviratininkų bendrijos pirmininkas Linas Vainius, mintį dviračių taką iškelti iš Laisvės alėjos pavadinęs beprasmiška iniciatyva.

 „Labai keista, kad Kauno socialdemokratai neberanda svarbių darbų Kauno miesto labui ir užsiima žalinga ir beprasmiška iniciatyva panaikinti dviračių taką Laisvės alėjoje. Lietuvos dviratininkų bendrija ir daugiatūkstantinė Kauno dviračių mėgėjų bendruomenė tikisi, kad kitos miestą valdančios koalicijos partijos ir savivaldybės vadovai paliks ramybėje dviračių taką Laisvės alėjoje ir patars kolegoms socialdemokratams užsiimti prasmingesniais darbais“, – tokiais žodžiais į socialdemokratų deleguotą vicemerą K.Kriščiūną kreipėsi L.Vainius.

Galiausiai nutarta, jog artimiausiu metu bus atlikta sociologinė apklausa, po kurios ir paaiškės Laisvės alėjos dviračių tako likimas. Tiesa, ar Kauno politikai bus verčiami balsuoti pagal apklausos rezultatus, ar bus pasitikima tarybos narių valia, kol kas neaišku.

Savivaldybės apklausa

Kauno miesto savivaldybės interneto puslapyje www.kaunas.lt nuo trečiadienio paskelbtoje apklausoje gyventojai kviečiami išsakyti nuomonę apie dviračių taką. Iki ketvirtadienio vidurdienio į klausimą „Ar pritariate siūlymui naikinti Laisvės alėjos dviračių taką?“ atsakė 187 respondentai. 22,5 proc. jų pritarė idėjai, kad dviračių takas laisvės alėjoje nereikalingas, nes juo važiuojantys dviratininkai kelia pavojų pėstiesiems, 74,3 proc. nurodė, kad dviračių takas Laisvės alėjoje būtinas. Dar 3,2 proc. šiuo klausimu neturėjo nuomonės.

15min.lt primena, jog dviratininkai penktadienį miesto centre surengė akciją, kurios metu daugiau nei 100 kauniečių tokiu būdu išreiškė savo nuomonę dėl dviračių tako likimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius