Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujokai išbandė patyrusių MTB dviratininkų pamėgtą trasą

Balandžio 22-ąją aplink Žaliuosius ežerus Vilniuje ratus suko virš 200 dviratininkų, 70 iš jų startavo debiutantų grupėje. Jiems reikėjo įveikti tik vieną ratą, bet ta pačia trasa, kuria startavo geriausi Lietuvos MTB dviračių sportininkai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Mariaus Kaituliaus nuotr.

Visi šie dviratininkai susirinko į jau tradiciniu tapusį Žaliųjų ežerų krosą. Tiek dalyvių tokio pobūdžio varžybose Lietuvoje dar nėra susirinkę. Renginį organizavusios Kalnų dviračių (MTB) sporto federacijos vadovas Julius Kvietkauskas ypač džiaugėsi Debiutantų grupės gausa – didžiajai daliai tai buvo pirmos MTB varžybos. Naujokai važiavo 8 kilometrus, bet to pakako artimiau susipažinti su  sparčiai populiarėjančiu MTB dviračių sportu. Iš finišavusių dalyvių veidų, kuriuose nuovargis buvo sumišęs su naujos patirties džiaugsmu, buvo akivaizdu –  dauguma jų  kituose renginiuose vėl stos prie starto linijos.

Jau nebe pirmą kartą rungtyniaujantys tokio pobūdžio varžybose turėjo nuvažiuoti kiek daugiau. Du ratus įveikė moterų grupės sportininkės bei vyrai virš 40 metų, o patys stipriausieji – vaikinai nuo 15 iki 18 metų ir vyrai nuo 19 iki 39 metų – turėjo apsukti tris ratus. Ypatingai vaizdinga trasa, šiltas oras, pro debesis kartkartėm pasirodanti saulė ar nulyjantis trumpas lietus – visa tai suteikė puokštę teigiamų emocijų. Drąsiai galima teigti, kad Žaliųjų ežerų keliukai yra patys populiariausi tarp XC dviratininkų. Čia visada sutiksi ką nors besitreniruojantį. Statūs ir ilgi nusileidimai bei pakilimai, graži gamta traukia čia sugrįžti vėl ir vėl.

Tokios varžybos džiugina ir žiūrovus, kurie gausiausiai būriuojasi techniškiausiose trasos vietose – čia jie gali tikėtis pamatyti stipriausiųjų demonstruojamus puikius dviračio valdymo sugebėjimus. Įsibėgėjantis varžybų sezonas skatina daugiau dėmesio skirti treniruotėms.

Susidomėję kalnų dviračių (MTB) sportu ir norintys šiame sporte tobulėti ar tiesiog gerai praleisti laiką bendraminčių kompanijoje yra kviečiami į atviras treniruotes kiekvieną trečiadienį, kurias ves jau patyrę sportininkai ir entuziastai. Pasivažinėjimo metu naujokams bus dalinami įvairūs praktiniai patarimai, rodomos populiariausios treniruočių trasos. Kiekvienos treniruotės formatą bei trasą diktuos to trečiadienio pasivažynėjimo vadovai. Visa informacija skelbiama čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius