V.Milius: gruzinų vairavimo ypatumai

Balandžio 21 d., važiuodamas iš Tbilisio į Jerevaną, Vitoldas Milius 15min papasakojo naujausius įspūdžius.
Gruzijos peizažas
Gruzijos peizažas / V.Miliaus nuotr.

Keistas įspūdis apėmė Goryje (Gruzija). Tai - bene vienintelis pasaulio miestas, kur taip garbinamas Stalinas. Mieste daug paminklų J.V.Stalinui, įkurtas muziejus.

Gorio fotogalerija

Taip pat nustebino daugybė apleistų gamyklų - tiesiog kvadratiniai kilometrai niekam nereikalingų griuvėsių.

„Linksmi“ gruzinai

Keista, tačiau jokių karo žymių ar pėdsakų Goryje aptikti nepavyko. Visur tylu, ramu. Pirmadienį gruzinai masiškai šventė antrąją stačiatikių Velykų dieną. Ši šventė šiek tiek primena mūsų Vėlines. Todėl užsikimšo visi keliai - gruzinai tiesiog plūdo į kapus, bendravo su protėvių vėlėmis, užsigerdami stipriais gėrimais.

Keistą vaizdelį Vitoldas pamatė ir firminėje degalinėje. Užsukęs papildyti degalų, kaipmat buvo pakviestas prie vaišių stalo ir primygtinai kviečiamas išgerti. Atsisakyti pavyko, nors buvo sunku. Už tai keturi degalinėje dirbę (ir gerokai „linksmi“) gruzinai kelionei įdėjo po margutį.

Gruzijos fotogalerija

Pagarba Lietuvai

Įdomu, kad gruzinai iš tikrųjų labai myli Lietuvą. Daugelis sako, kad po pastarųjų karinių Rusijos veiksmų, kai Lietuva palaikė gruzinus, mūsų šalis jiems tapo Nr 1! Daugelis iš jų žino, kad mūsų vairuotojai prie automobilių buvo pritvirtinę Gruzijos vėliavėles....

Vairuotojų įpročiai

„Tokio eismo nemačiau niekur. Visi važiuoja akivaizdžiai išgėrę! O kur dar tradicinis gruzinų supratimas apie vairavimą... Turbūt prisimenate tą anekdotą, kad tikti džigitai važiuoja ir per raudoną.  Taigi reikia šiek tiek laiko, norint perprasti jų važiavimo manierą. Kita vertus, jie nenuspėjami kelyje, tačiau nepikti. Jei vienas kitam „užkiša“ automobilį, niekas nepuola mokyti važiuoti“,- dalijosi įspūdžiais Vitoldas.

Gruzinai temperamentą demonstruoja ir kitaip, pavyzdžiui garsiniais signalais sveikindami apklijuotą Lietuvos žurnalisto automobilį.

Policija ilsisi

Įdomu, kad kelių policija Gruzijoje vairuotojų nesivejoja, sustabdžiusi tik pakalbina ir dokumentų neprašo, nieko nebaudžia... Ten neegzistuoja jokios techninės apžiūros. Jei automobilis važiuoja, reiškia viskas gerai. O kad lempos išdaužytos ar trūksta bamperio - tai niekis.

Tbilisyje Vitoldas aplankė savo bičiulio diplomato V.Dagilio šeimą, susitiko su žurnalo „Auto Bild“ žurnalistais. Atradienį iš Tbilisio išvyko į Jerevaną, tačiau nakvoti vėl žada Tbilisyje (nes šventinę dieną pašte negavo antspaudo).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius