Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Miliaus išleistuvės ir spaudos konferencija (video)

Balandžio 15 d., trečiadienį, žurnalistas Vitoldas Milius išvyksta į ekspediciją po buvusios Sovietų Sąjungos sostines. Kelionės priešistorė
V.Miliaus ekspedicija „Ex Soviet Union 2009“
V.Miliaus ekspedicija „Ex Soviet Union 2009“ / „Scanpix“ nuotr.

Visa informacija apie ekspediciją „Ex SU 2009“.

Išvykdamas Vitoldas surengė spaudos konferenciją. Susirinkę kolegos linkėjo Vitoldui gero kelio, o Valdas Vilūnas - Lietuvos žurnalistų autoklubo viceprezidentas - netgi lašinių įteikė bei kažkokio kliuksinčio skysčio.

VIDEO: 15min.lt - Spaudos konferencija su V.Miliumi.

Kelionės priešistorė

Lietuvos žurnalistų autoklubo narys, „Auto Bild Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Vitoldas Milius ankstų balandžio 15 rytą su dabar jau egzotiškai atrodančiu 1989 metų laidos „Lada Samara“ (VAZ 21093) automobiliu pradės maratoninę kelionę labai neįprastu maršrutu – po visas buvusias Sovietų sąjungos šalis, būtinai užsukdamas į kiekvienos jų sostinę.

Kelionės maršrutas : Vilnius–Minskas–Kijevas–Kišiniovas–(tranzitas per Rumuniją–Bulgariją–Turkiją) –Tbilisis–Jerevanas–Baku–Ašchabadas–Taškentas–Dušanbė–Biškekas–Alma Ata–tranzitas (Astana–Samara–Toljatti)–Maskva–Sankt Peterburgas–Talinas–Ryga–Vilnius.

Šį maršrutą, kurį sudarys maždaug 15-17 tūkstančių kilometrų, keliautojas planuoja įveikti per 30–45 dienas, per dieną nuvažiuodamas nuo 500 iki 1000 kilometrų.

„Kelionės idėja gimė prieš porą metų, - ketvirtadienio vakarą ta proga surengtoje spaudos konferencijoje pasakojo V. Milius. - Iš pradžių kilo mintis lengvuoju automobiliu įveikti didelį atstumą (pvz., Lisabona–Vladivostokas ar kt.), tačiau vėliau, kai sužinojau, kad tai įvairiomis transporto priemonėmis yra padarę daugybė keliautojų, tokios minties teko atsisakyti. Vėliau kilo idėja aplankyti buvusių Sovietų Sąjungos respublikų, šiuo metu nepriklausomų savarankiškų valstybių, sostines.“

Pasak V. Miliaus, jokių politinių ar šiaip pasaulio gelbėjimo tikslų jis neturi. Yra tik didžiulis noras pamatyti maždaug prieš 20 metų sugriuvusios valstybės–milžinės buvusių narių gyvenimą, išsivystymo lygį, tradicijas.

Kelionės metu atskiras dėmesys bus skiriamas šalių automobilizacijai (kelių būklė, automobilių parkas, vairavimo kultūra, kelių patruliai ir t.t.).

Atvykęs į kiekvienos iš 15-os šalių sostinę specialiai šiai kelionei „Briedžio“ išleistą kelio knygą  miesto centriniame pašte Vitoldas paženklins simboliniu spaudu su konkrečia data.

V. Milius planuodamas šią neįprastą, egzotišką kelionę specialiai pasirinko ne modernesnį, greitesnį ir daugiau patogumų ilgoje kelionėje teikiantį vakarietišką, o tuos laikus menantį sovietinės gamybos automobilį.

Nors ilgai kelionei jau parengta jo „Lada Samara“ 20 metų senumo, prieš kiek laiko subyrėjo ir buvusi super valstybė, tačiau automobilio rida – tik 63 tūkstančiai kilometrų, o kaip teigia gamintojai, jis gali važiuoti 160 km/val. maksimaliu greičiu naudodamas vidutiniškai 7 litrus benzino 100 km. kelio.

Automobilis prieš šią maratoninę kelionę buvo kruopščiai parengtas, patikrinti visi jo pagrindiniai agregatai ir mazgai, todėl V. Milius tikisi, kad automobilis apkrovas atlaikys.

Navigacijos priemonės: kur veikia TOM TOM, kur ne – žemėlapis. Saugumo priemonės: palydovinis telefonas, GSM davikliai automobilyje.

Prieš leisdamasis į šią kelionę V. Milius surinko visas 10 reikalingų vizų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius