Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Milius: Palanga, palyginus su Batumiu, yra rojus (nuotraukos)

Žurnalistas Vitoldas Milius, pasiekęs legendinį Gruzijos kurortą Batumį, paskambino į redakciją palydoviniu telefonu ir trumpai pasidalijo įspūdžiais.
Geri Turkijos keliai važiuojant šalia jūros
Geri Turkijos keliai važiuojant šalia jūros / V.Miliaus nuotr.
Temos: 1 Palanga

Ekspedicija „Ex SU 2009“

Pirmadienį Vitoldas planavo pasiekti Gorį (Stalino gimtinę) ir pasmalsauti, ar likę karo pėdsakų. Taip pat iki nakties planavo siekti Tbilisį.

Štai tokie trumpi Vitodo įspūdžiai telefonu apie pastarųjų dienų kelionę.

Moldavija gal ir skurdi šalis, bet merginos ten pačios gražiausios - gražesnės net už Ukrainos.

Rumunija visai nepanaši į vadinamą „čigonų kraštą“. Jei sustoji šalikelėje niekas nebepuola ir nebando apiplėšti. Normali europinė valstybė. Tiesa, viešbutis kuriame teko nakvoti - nekoks. Nei palapinė, nei stogas virš galvos.

Bulgarija. Visi tiesiog domėjosi kelionės maršrutu, žiūrėdami į žemėlapį, ir galvas kraipė, sėkmės linkėjo. Smagu buvo keltis per Dunojų.

V.Miliaus nuotr./Kelte per Dunojų
V.Miliaus nuotr./Kelte per Dunojų

Turkijos sienos perėjimo punktas - nuošali vietelė kalnuose. Vitoldas galvojo, kad jau pasiklydo, kone 50 km kalnų keliu važiuodamas vienui vienas. Maloniai nustebino, kad visose šalyse nesunkiai galima susikalbėti anglų arba vokiečių kalbomis.

Stambulas - įspūdingo dydžio miestas. Lėkdamas su vėjeliu (apie 100 km/val) jį gali pervažiuoti per 2 valandas. Tikras europinis didmiestis.

Šiaurinė Turkijos pakrantė - tai atskiras pasaulis, neturintis nieko bendra su kurortine dalimi pietų Turkije. Prie jūros ganosi karvės... Čia nėra turistams skirtų viešbučių, nors kelias nutiestas vos 20 m nuo jūros ir yra puikios sąlygos ilsėtis. Žmonės labai pasalugūs ir kultūringi, neįkyrūs. Gerbia mus už pasiekimus krepšinyje. Už tai Vitoldą netgi vaišino vietiniu kefyru...

Prie Gruzijos sienos jau kitoks vaizdelis. Čia - daugybė turkų, siūlančių už pinigus pagreitinti sienos perėjimą... Tiesa, jokių eilių nėra, taigi turkų pagalbos nereikia.

Gruzijos pusėje laukė draugiškai nusiteikę pasieniečiai. Tik vienintelė bėda - įgimtas jų noras paplepėti. Todėl Vitoldas valandą užtruko pasakodamas apie automobilį ir kelionę!

Batumio kurortas Gruzijoje Vitoldui pasirodė nešvarus ir apleistas. Turistų nėra. Gal todėl, kad dar ne sezonas. Paplūdimiuose - krūvos šiukšlių ir akmenų. Toks kurortas tiktų tik ekstremalams. Palanga, lyginant su Batumiu, yra pasaka, tikras rojus.

Batumyje daug skurdo apraiškų: apgriuvę namai, seni automobiliai. O gerai nusiteikę policininkai važinėja naujomis „Škodomis“ tarsi norėdami parodyti, kad nėra ką veikti. Ir prie Vitoldo kelis kartus privažiavo skirtingi ekipažai norėdami tiesiog... pasišnekučiuoti apie gyvenimą.

Bus daugiau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius