Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 pačių įspūdingiausių ir keisčiausių naujai atrastų planetos gyvų organizmų: povandeniniai grybai, dėlės su dantimis ir bakterijos, mintančios rūdimis

Tarptautinis Rūšių įvairovės institutas Arizonoje po specialaus balsavimo paskelbė apie 10 pačių įspūdingiausių, netikėčiausių ar net keisčiausių naujai atrastų gyvų organizmų planetoje.
Keisčiausi gyvūnai
Įspūdingiausi gyvūnai / beikey.net. iliustr.

Specialistai, pasak RIA NOVOSTI, dešimtuką atrinko iš daugybės tūkstančių naujai atrastų augalų, mikroorganizmų ir gyvūnų.

Pirmoje vietoje – dėlė, rasta Peru. Šis 5 cm ilgio sutvėrimas turi itin aštrius dantis. Dėl jų ir pavadinta Tyrannobdella rex („žiaurioji karališkoji dėlė“). 

VIDEO: Nueva especie de sanguijuela hallada en Perú

Antroje vietoje – žuvis skrajūnė Halieutichthys intermedius (nuotraukoje dešinėje). Ji moka šokinėti ir yra panaši į blyno ir šikšnosparnio hibridą. Be to, turi rankas. Ilgai teko laužyti galvą, kol jai pavadinimą sugalvojo. Galiausiai pakrikštijo „šokinėjančia blynine šikšnosparnine žuvimi“ (The Hopping pancake batfish, – ang.). Žuvis ypatinga tuo, kad gali judėti dugnu, remdamasi savo raumeningais priekiniais plaukmenimis. Ji iš pirmo žvilgsnio primena šliaužiojantį žeme šikšnosparnį.

Tarp pačių keisčiausių gyvūnų – ir Pietų Afrikos Respublikoje rastas tarakonas. Iš savo gentainių jis išsiskiria ilgomis kojomis. Jos leidžia šokinėti lyg žiogui. Šis sutvėrimas pavadintas „mažuoju šokinėjančiu tarakonu“ (Saltoblattella montistabularis).

Mokslininkai taip pat atrado naują, dar neištirtą antilopių rūšį. Taip pat – Filipinų varaną-vegetarą (Varanus bitatawa). Suaugę šie ropliai pasiekia iki 2 m. ilgį.

Į dešimtuką pateko ir Madagaskaro voras Caerostris darwini, taip pavadintas Ch.Darvino garbei. Jis pina itin sunkius tinklus – net iki 25 metrų ilgio. Kartais toks tinklas tampa „tiltu“ per upę. Sunku įsivaizduoti tokį stebuklą, ar ne? Beje, tinklo siūlai savo stiprumu primena neperšaunamų liemenių medžiagą...

VIDEO: Darwin's bark spider "Caerostris darwini"

TOP-10 puikuojasi ir jonvabalis, apdulkinantis retą orchidėjų rūšį, grybai, augantys po vandeniu, grybą primenantis medis, šviečiantis tamsoje, ir bakterija, mintanti rūdimis.

VIDEO: Some of New Animals Species Discovered 21st Century

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius