Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

130 km pėsčiomis nuo Tauragės iki Kauno – dėl vėžiu sergančios mergaitės

Tvinkčiojančios pūslės ant pėdų, maudžiantys raumenys, šaltis bei beprotiškas nuovargis, – toks iššūkis ateinančią parą laukia Lietuvos rekordo sieksiančio Sauliaus Bagdono. Ekstremalių pomėgių mėgėjas per mažiau nei parą žada pėsčiomis įveikti atstumą tarp Tauragės ir Kauno. 130 km beprotybės tikslas – atkreipti dėmesį į mūšyje su negailestingu vėžiu kovojančią trijų metukų Evą.
Sauliaus Bagdono žygis Tauragė–Kaunas
Saulius Bagdonas / Sauliaus Bagdono asmeninio „Facebook“ profilio nuotr.

Per daugiau nei 3 metus įvairiuose žygiuose „Aktyvios Tauragės“ prezidentas S.Bagdonas jau yra įveikęs beveik 4000 km. Tad šis „pasivaikščiojimas“ – tik dar vienas įrašas ilgoje jo žygių istorijoje. Štai pernai panašiu metu vyras nuėjo 100 km. Kelias vingiavo aplink gimtąją Tauragę.

„Paskutiniai 10 km buvo labai sunkūs. Priminė košmarą. Šįkart bus dar sunkiau. Ir pasiruošti tam neturėjau tiek laiko, kiek norėjau. Be to, yra įplyšęs kelio meniskas, tačiau daktaras žygiuoti leido. Baimės nėra. Juk sportuoju visą gyvenimą“, – pabrėžė 34-rių metų vyras.

Sauliaus Bagdono asmeninio „Facebook“ profilio nuotr./Sauliaus Bagdono žygis Tauragė-Kaunas
Sauliaus Bagdono asmeninio „Facebook“ profilio nuotr./Saulius žygiuos su įplyšusiu kelio menisku

Pasiruošimo metu jis atliko keletą bandomųjų žygių. Per 9 valandas ir 40 minučių nuėjo 70 km atstumą iš Tauragės į Rusnę. Vidutinis greitis – 7,3 km/h. Vėliau per 3 valandas ir 40 minučių tamsoje apsuko 30 km ratą aplink Tauragę. Vidutinis greitis – 7,7 km/h.

Giliai širdyje 130 km tikiuosi įveikti per 20 valandų.

„Kodėl pasirinkau kelią Tauragė-Kaunas? Tiko atstumas. 100 km eiti nebebuvo įdomu. Laikinojoje sostinėje turiu daug draugų, fanų, pažįstamų žygeivių. Norėjosi nutiesti dvasinį tiltą tarp aktyvaus laisvalaikio mylėtojų. O ir maršrutas toks gražus ir pažįstamas: per miškus, palei Nemuną. Giliai širdyje 130 km tikiuosi įveikti per 20 valandų“, – paaiškino Saulius.

Sauliaus Bagdono asmeninio „Facebook“ profilio nuotr./Sauliaus Bagdono žygis Tauragė-Kaunas
Sauliaus Bagdono asmeninio „Facebook“ profilio nuotr./Žygio maršrutas

Iššūkio startas – lapkričio 28 dieną 14 valandą Tauragės Pilies aikštėje. 42 km iki Jurbarko Saulių žada lydėti kelių žmonių komanda. Iki Kauno likus keliolikai kilometrų prisijungs Lietuvos šiaurietiškojo ėjimo asociacijos prezidentas Laimonas Rakauskas, būrys žygeivių su dviračiais bei šiaurietiškomis lazdomis. Žygis, kurio finišas numatytas Kauno Rotušės aikštėje sekmadienį, bus transliuojamas tiesiogiai.

Iššūkio sumanytojas nežada daryti pertraukėlių. Vienintelis jo maistas – per šalia važiuojančios mašinos langą tiekiami pjaustyti bananai.

„Sunkiausi būna pirmieji 50 km. Vis dar mąstai apie problemas. Nuo 70-ojo kilometro atsijungi. Imi matyti tik kelio paviršių. Sklandai tarp žemės ir dangaus. Tarsi išeini iš šio pasaulio. Ko labiausiai bijau? Šalčio. Naktį spaus -4 šaltukas. Bijau, kad pėdos nenušaltų. Tai bus kova su savimi. Ir viena sunkiausių kokią esu turėjęs gyvenime“, – pabrėžė pašnekovas.

Paklaustas, kodėl jis tai daro, Saulius atsakė: „Dėl Tauragės krašto. Noriu populiarinti „Aktyvią Tauragę“. O dabar turiu dar ir naują motyvaciją – dedikuoju šį žygį vėžiu sergančiai Evutei. Apie ją galvosiu kiekviename žingsnyje“.

Evos šeimą ir Saulių suvedė rugpjūtį vykęs bei 400 žygeivių pritraukęs pėsčiųjų žygis aplink Šilutę, kuris buvo skirtas nė dviejų metų neturinčio Emilio iš Žemaičių Naumiesčio šeimai paremti – mažametis serga onkologine liga. Emilis taip pat turi giminaičių Airijoje, tad taip keliai ir susipynė.

„Viso žygio metu prašysime žmonių į specialiai tam atidarytą sąskaitą paaukoti pinigėlių Evutei. Tėveliams dabar labai sunku. Gruodžio 6 dieną išskrendame į Airiją, kur gimtajame Evos miestelyje surengsime jai skirtą didžiulį 5 km labdaros žygį. Kartu su manimi vyks dar tu Tauragės žygeiviai – Airidas Šmitas bei Paulina Šliogerytė. Ten mums labai padės Gediminas Balčiūnas bei visa vietos lietuvių bendruomenė“, – artimiausią projektą įvardijo S.Bagdonas.

Sauliaus Bagdono asmeninio „Facebook“ profilio nuotr./Sauliaus Bagdono žygis Tauragė-Kaunas
Sauliaus Bagdono asmeninio „Facebook“ profilio nuotr./Plakatas

Neseniai padėką iš pačios socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimantos Pabedinskienės už „Aktyvios Tauragės“ projektą „Mes įgalūs irkluoti“, skirtą neįgaliesiems, norintiems įsėsti į baidarę, gavęs Saulius, šio savaitgalio žygiu tikisi įsirašyti į Lietuvos rekordų istoriją. Pasak jo, Lietuvoje vyksta ekstremalus žygis 2x100 km, tačiau tai, ką jis daro – tam neprilygsta.

Sauliaus Bagdono asmeninio „Facebook“ profilio nuotr./Sauliaus Bagdono žygis Tauragė-Kaunas
Sauliaus Bagdono asmeninio „Facebook“ profilio nuotr./Sauliaus Bagdono projektas su neįgaliaisias

„Aš nežadu daryti pertraukų. Ėjimo tempas bus didžiulis – ne mažiau 7 km/h greitis. Oficialiame renginyje to niekas dar nėra daręs“, – paaiškino Saulius.

Po praėjusių metų 100 km žygio jis nekilo iš lovos dvi paras. Sekmadienį jo taip pat laukia gilus sapnas ir kova su skausmu.

„Prieš žygį, penktadienį, vykau į sau artimą aplinką – Mažąją Lietuvą. Tarp Rambyno kalno ir Pagėgių prabėgo mano vaikystė bei paauglystė. Ten surengiau mažą žygį, pasisėmiau energijos, į pasąmonę įsodinau kovotoją. Viskas bus gerai“, – patikino Saulius.

Nuo 14 valandos sekite žygio eigą „Facebook“ profilyje „Lietuvos rekordas: non stop 130 km ėjimas per 20–24 val.” arba tiesiogiai čia:

VIDEO: Sauliaus Bagdono žygis: Tauragė - Kaunas

Vėžiu sergančią mergytę Evą galima paremti pervedant auką į sąskaitą:
Gavėjas – Elina Leitienė
AB „Swedbank“, LTLT787300010074234498
PayPal: luizinka@yahoo.ie or grafoanona@hotmail.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius