Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„2000 km istorijos” raiteliai šį savaitgalį turėtų pasiekti Juodąją jūrą (nuotraukos, video)

Projekto „2000 km istorijos“ žygio dalyviai jau šį savaitgalį turėtų pasiekti galutinį maršruto tašką – Juodąją jūrą. Trisdešimt keturias dienas jojantys raiteliai paskutinę žygio savaitę pradeda gedulingomis nuotaikomis. Apsirgusi nugaišo ir paliko žygį ištikima „2000 km istorijos” komandos narė – kumelė Alseta.
„2000 km istorijos“ žygio akimirka
„2000 km istorijos“ žygio akimirka / Organizatorių nuotr.

„Mirties priežasties kolkas negalime tiksliai pasakyti, lauko sąlygomis sunku ištirti, tai galėjo įvykti dėl labai įvairių priežasčių. Žirgas galėjo užėsti jam netinkamos žolės, esame žemėse su nepažįstama augmenija. Kumelė buvo labai stipri, tačiau tokios nelaimės, kaip ir žmonių gyvenime, įvyksta neplanuotai“, – pasakoja drauge su žygeiviais keliaujantis ir žemaitukų veislės žirgus tyrinėjantis veterinaras, Sveikatos mokslų universiteto docentas  Audrius Kučinskas.

Raiteliai yra išvargę, tačiau pasiryžę įveikti paskutiniąją kelionės atkarpą ir pasiekti Juodosios jūros krantus. Vytauto Didžiojo keliais jojantiems septyniems vyrams ir dviem moterim liko nujoti apie tris šimtus kilometrų. Žygio dalyviai su savo užsispyrimą ir ištvermę įrodančiais žemaitukais savaitės pabaigoje turėtų pasiekti Očakovo miestelė, esantį Ukrainoje.

„Nors kelionei ruošėmės galvodami tiek apie žirgų, tiek apie žmonių sveikatą ir galimybes, yra dalykų, nuo kurių apsisaugoti negalime. Nors praradimai liūdina, esam nusiteikę ryžtingai tiek mes, tiek žirgai. Po poilsio dienos žirgai patys nerimsta ir nori leistis į kelią“, – teigia projekto „2000 km istorijos“ iniciatorius ir raitelių vadu, pasitraukus V.Ruibiui, tapęs Giedrius Klimkevičius.

Jodami žygeiviai aplanko svarbiausius LDK istorinius objektus, kurie drauge su netradicinės kelionės įspūdžiais bus įamžinti dokumentinėje juostoje. „2000 km istorijos” žygio dalyviai jau aplankė Norviliškių pilį (LT), Alšėnus, Krėvą, Naugarduką, Slaniną, Lucką, Podolska – Kamenecą.

 „2000 km istorijos“ – tai istorinis – kultūrinis 40 dienų žygis žirgais buvusia Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teritorija iki Juodosios jūros. Tai tarptautinis socialinis – edukacinis projektas, skirtas naujai užfiksuoti istorines Lietuvos šaknis. Žygyje dalyvauja 10 neprofesionalių jojikų, dirbančių verslo, meno, žemės ūkio srityse ir pasiryžusių įveikti 2000 kilometrų iki Juodosios jūros.

Video iš žygio: 

 

VIDEO: 2000km istorijos: 33 žygio diena_žygį paliko Alseta.mpg

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius