-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų Lietuvoje: 18 vieta – mėsos restoranas – MEAT

Atsižvelgiant į didėjantį restoranų skaičių Lietuvoje, maisto kultūros augimą, vis dažniau pastebimą viešo maitinimosi įstaigų individualumą ir augančią kokybę, šiemet Lietuvoje pirmą kartą yra sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas. Pirmą kartą tokį reitingavimą Lietuvoje inicijavo UAB „Švyturys-Utenos alus“. Tarp geriausiųjų šalies restoranų, 18 vietoje, šiemet atsidūrė žinomo šefo Liutauro Čepracko vienas iš restoranų – MEAT.
 Mėsos restoranas – MEAT
 Mėsos restoranas – MEAT / GG Photography – Gedimino Gražio nuiotr.

Kad kuo objektyviau būtų išaiškinti geriausi šalies restoranai buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra virš 130 maisto industrijos profesionalų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai – visi jie atidavė savo balsą vertindami Lietuvos restoranus.

Suprasti akimirksniu

  • Restorano šefė: Indrė Medeliauskaitė
  • Restorano vadovas: Liutauras Čeprackas
  • Adresas: Juozapavičiaus g. 13, Vilnius
  • Internetinė svetainė: www.meat.lt
  • Atidarymo metai: 2015 m.
  • Virtuvės tipas: steakhouse (mėsos restoranas)
  • Šunims viduje – nedraugiški, terasoje – galima
  • Išankstinės rezervacijos 8 612 35200

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, aplinką ir gėrimų meniu. Taigi sveikiname ir detaliai pristatome 18 vietą užėmusį L.Čepracko restoraną MEAT, kuris turėtų sudominti bene visus mėsos mėgėjus!

Netoli senųjų Vilniaus sporto rūmų, kur netrukus didžioji dalis infrastrukūros turėtų keistis, su įžvalga į ateitį, duris atvėrė mėsos restoranas pavadinimu „Meat SteakHouse“.

Tiesa, jau dabar ne tik tos miesto dalies, bet ir viso Vilniaus kontekste, šis restoranas yra išskirtinis. „Meat SteakHouse“ įkūrėjas Liutauras Čeprackas mėsos brandinimui skiria daugiausiai dėmesio Lietuvoje ir palaiko išskirtinai tik vietinius mėsos ūkius.

VERSLO PIETŪS. Jei vakare ši vieta tampa iškilmingesne, tai dieną čia galima užsukti nė kiek neįpareigojančių verslo pietų. Jų meniu keičiasi kasdien ir dažnai prisitaiko prie metų laiko, tačiau čia visada rasi dienos sriubą, salotų ir tris karštus patiekalus. Patiekalų kaina perpiet svyruoja nuo 2 iki 20 eurų.

VAKARIENĖ. Jau akivaizdu, kad šioje virtuvėje dominuoja mėsa ir daugiausia iš lietuviško ūkio atkeliavusi jautiena. Apskritai Naujojo pasaulio mėsa šiam restoranui netinka, nes ji nėra sauso brandinimo, keliauja vakuuminiuose maišuose ir dažniausiai yra supjaustyta dalimis.

Taigi „Meat Steak House“ restorane yra didžiausia brandinimo kamera Baltijos šalyse, kuri leidžia vykti mėsos skonių evoliucijai. Lietuviška jautiena joje yra brandinama mažiausiai 28 dienas, o tam tikros jos rūšys – net iki 70 dienų.

Kepsnių restoranui mėsos skonis yra bene pats svarbiausias dalykas. Taigi brandinimo technologija jau gaminant mėsą leidžia naudoti tik pagrindinius prieskonius – druską ir pipirus – neužgožiant mėsos skonio ir papildant ją tik gardžiais garnyrais.

Visi patiekalų priedai – padažai, sviestas ir pan. – yra gaminami vietoje. Daržoves ir duoną restoranas ima iš vietinių augintojų ir kepėjų.

Taip pat virtuvė gamina net tris žuvies patiekalus. O desertų skyriuje pirmu smuiku groja kokosinė panna cotta su pasiflorų padažu, jogurtiniu biskvitu ir morengo traškuma.

VEGETARAI. Nors „Meat SteakHouse“ yra mėsaėdžių traukos taškas, tačiau vegetarai čia taip pat randa, kaip nudžiuginti savo gomurį. Meniu siūlo gana didelį įmantrių užkandžių pasirinkimą, taip pat daug skirtingų garnyrų prie mėsos: nuo portobelo grybų su česnakiniu sviestu iki keptų smidrų ir pan.

ĮŽYMYBĖ. Apie „Meat SteakHouse“ burgerius jau sklinda kalbos. Iš brandintos mėsos pagamintas burgerio paplotėlis, pagardintas tik druska ir pipirais, yra visiškai natūralus, be priedų, o riebalų ir mėsos santykis jame – bene idealus.

VYNO KORTA. Nors someljė šis restoranas neturi, tačiau vyno korta ilga ir išsami. Taip pat čia galima rasti virš 10 šampano rūšių. Vynų kainos svyruoja nuo 25 EUR už butelį ir auga iki 350 EUR.

ĮDOMU. Virtuvės šefas ir restorano įkūrėjas Liutauras pats sukūrė restorano koncepciją, parinko baldus. Tiesa, interjero idėjas jam padėjo įgyvendinti mama, interjero dizainerė Irma Žukienė.

Daugiau informacijos apie projektą ir faktų apie geriausius šalies restoranus – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius