Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų Lietuvoje: 29 vieta – prancūziškas restoranas „Brasserie de Verres en Vers“

Atsižvelgiant į didėjantį restoranų skaičių Lietuvoje, maisto kultūros augimą, vis dažniau pastebimą viešo maitinimosi įstaigų individualumą ir augančią kokybę, šiemet Lietuvoje pirmą kartą yra sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas. Pirmą kartą tokį reitingavimą Lietuvoje inicijavo UAB „Švyturys-Utenos alus“. Tarp geriausiųjų šalies restoranų, 29 vietoje, šiemet atsidūrė „Brasserie de Verres en Vers“.
Prancūziškas restoranas „Brasserie de Verres en Vers“
Prancūziškas restoranas „Brasserie de Verres en Vers“ / Geriausių restoranų projekto archyvo nuotr.

Kad kuo objektyviau būtų išaiškinti geriausi šalies restoranai buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra virš 130 maisto industrijos profesionalų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai – visi jie atidavė savo balsą vertindami Lietuvos restoranus.

Suprasti akimirksniu

  • Restorano šefas Gediminas Andriuškevičius
  • Restorano vadovas Linas Žemaitis
  • Virtuvės tipas prancūziška virtuvė
  • Darbo valandos I-VII 12:00 - 22:00
  • Adresas Didžioji g. 35/2, Vilnius
  • Vidutinė karštų patiekalų kaina 18-20 EUR
  • Šunims viduje – ne, terasoje – taip

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, aplinką ir gėrimų meniu. Taigi sveikiname ir pristatome 29 vietą užėmusį rimtuolį „Brasserie de Verres en Vers“.

Tiems, kas giliai nesidomi restoranų veikla, restoranas esantis šalia didelio viešbučio gali atrodyti nepatraukliai, neprieinamai arba, atvirkščiai, uždarai ir pernelyg prabangiai.

Tačiau šalia „Radisson Blu Royal Astorija“ įsikūręs prancūziškos virtuvės restoranas „Brasserie de Verres en Vers“ neigia šį mitą.

Šis restoranas tenkina daug skonių, yra prieinamas, čia nėra baltų staltiesių, publika mišri (dominuoja verslo sektoriaus atstovai ir užsienio svečiai), o vaizdas pro langus alsuoja neįkainojama prabanga.

Restoranas žvelgia į dvi Vilniaus puošmenas – miesto Rotušę ir Šv. Kazimierio bažnyčią. Meniu pagrindas – prancūziška klasika su lengva vietinių šefų improvizacija.

Šią vietą yra pamėgę tie, kuriems nereikia viešumo, tikisi aukšto lygio aptarnavimo, tačiau neieško išskirtinio dėmesio dėl savo statuso, žinomo veido ar įtakos. Taigi restorane jau lankėsi daugybė svarbių asmenų: nuo prezidentų, karalių iki didžiųjų popžvaigždžių.

ŠEFAS. Dabartinis virtuvės šefas Gediminas Andriuškevičius šiame restorane pradėjo kaip eilinis virėjas. Vėliau praktikos sėmėsi užsienyje ir galiausiai grįžo į Lietuvą, kur tapo vadovaujančiu šefu ten, nuo kur pradėjo – „Brasserie de Verres en Vers“.

VAKARIENĖ. A la carte meniu Gediminas šiame restorane keičia du kartus per metus. Tiesa, 30% prancūziškos klasikos patiekalų (daržovių troškinys „ratatouille“, riebiosios kepenėlės „foie gras“, midijos balto vyno padaže, austrės ir pan.) niekada neišeina iš pagrindinio meniu. Juos klientai gali užsisakyti bet kuriuo metų laiku.

Taip pat restoranas turi 7 sezoninius meniu, kurie papildo pagrindinį valgiaraštį. Papildomas sezoninis meniu atsižvelgia į sezono hitus. Tai gali būti vien šparagų įkvėptas patiekalų rinkinys arba vien grybų sezono pagrindu sukurti patiekalai. Taip pat vėlyvą rudenį čia visada atsiranda žvėrienos meniu, o vasarą karaliauja specialus šaltasis meniu (naminiai ledai, šaltos kavos, naminiai limonadai ir pan.)

PUSRYČIAI. Jei kartais norisi viešbutinių buffet tipo, kur pats apsitarnauji, pusryčių pagal „Radisson Blu“ standartą, restoranas nuo pat ankstaus ryto atviras ne tik viešbučio gyventojams. Tiesa, kita gera žinia yra ta, kad čia standartiniai „Radisson“ pusryčiai yra papildomi įdomesniais patiekalais ir taure putojančio vyno. Toks malonumas kainuoja 19 EUR asmeniui.

BRUNCH. Kiekvieną mėnesį, išskyrus vasarą ir rugsėjį, „Brasserie de Verres en Vers“ organizuoja teminius „brunch'us“, t.y. vėlyvuosius sekmadienio pusryčius. Datos varijuoja priklausomai nuo švenčių ar kitų svarbių įvykių, tačiau restorano internetinėje erdvėje galima pasitikrinti bent pusės metų į priekį vėlyvųjų pusryčių planą. Tokių ypatingų pusryčių temos būna pačios įvairiausios. Pavyzdžiui, prieš pristatant specialųjį meniu su jūros gėrybėmis pirmiausia ta pačia jūros tema yra organizuojamas sekmadieninis „brunch'as“. Tokios maisto šventės kaina – nuo 35-50 EUR asmeniui.

DIENOS PIETŪS. Pietų meniu čia yra keičiamas kas savaitę. Jame visada yra du užkandžiai, du karšti patiekalai ir du desertai. Dienos pietų kaina „Brasserie de Verres en Vers“ – 12-15 EUR. Kava, arbata, vanduo įskaičiuoti į pietų kainą.

VYNO KORTA. Vynų pasirinkimas dengia visus Prancūzijos regionus. Someljė ir profesionaliausia šampano žinovė Lietuvoje Jolanta Smičienė asmeniškai padėjo sudaryti restorano vyno kortą. Beje, ji pati dažnai būna restorane ir mielai padeda išsirinkti vyną pagal patiekalą, o kartais ir atvirkščiai.

ĮDOMU. Pastatas, kuriame yra įsikūręs vienas iš 30 geriausių šalies restoranų, nuo seno atliko viešbučio ir restorano funkciją. Manoma, kad čia 1891 m. atsidaręs viešbutis „Italja“ yra pirmasis viešbutis Vilniuje. Beje, šis pastatas yra vienas iš įspūdingiausių secesinės architektūros pavyzdžių mūsų krašte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius