Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų Lietuvoje: 5 vieta – šefo L.Čepracko kulinarinis loftas – „Gastronomika“

Atsižvelgiant į didėjantį restoranų skaičių Lietuvoje, maisto kultūros augimą, vis dažniau pastebimą viešo maitinimosi įstaigų individualumą ir augančią kokybę, šiemet Lietuvoje pirmą kartą yra sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas. Pirmą kartą tokį reitingavimą Lietuvoje inicijavo „Švyturys“ pristatydamas „Švyturio“ Tradicinę alaus kolekciją. Į geriausiųjų šalies restoranų penketuką šiemet pateko žinomo šefo Liutauro Čepracko kulinarinis loftas Vilniaus Naujamiestyje – „Gastronomika“.
Šefo L. Čepracko kulinarinis loftas – „Gastronomika“
Šefo L. Čepracko kulinarinis loftas – „Gastronomika“ / Restorano „Gastronomika“ archyvo nuotr.

Nors ši vieta neveikia nuolat, kaip didžioji dalis restoranų šiame reitinge („Gastronomika“ vasarą išvis nedirba, kitais sezonais – dukart per savaitę), vietos populiarumui tai nė kiek nekenkia, netgi priešingai – ekspertai ją įvertino 5 vieta!

Suprasti akimirksniu

  • Restorano vadovas Liutauras Čeprackas
  • Restorano šefas Liutauras Čeprackas
  • Virtuvės tipas degustacinė vakarienė (fine dinning)
  • Darbo valandos IV-V nuo 19:00 (vasarą nedirba)
  • Adresas T. Ševčenkos 16i, Vilnius
  • Internetinė svetainė www.gastronomika.lt
  • Atidarymo metai 2015 m.

Kad kuo objektyviau būtų išaiškinti geriausi šalies restoranai buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra virš 100 maisto industrijos profesionalų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai – visi jie atidavė savo balsą vertindami Lietuvos restoranus.

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, aplinką ir gėrimų meniu. Taigi sveikiname ir detaliai pristatome 5 vietą užėmusią „Gastronomiką“.

„Gastronomika” – virtuvės šefo, prestižinės kulinarijos mokyklos „Le Cordon Bleu“ auklėtinio, Liutauro Čepracko sukurta kulinarinė ir meno erdvė, kurią pats šeimininkas vadina kulinariniu loftu. Žinoma, jame viskas sukasi aplink maistą, tačiau tai vyksta pačiomis įvairiausiomis formomis. Taigi „Gastronomika“ – tai daugiau nei restoranas.

Ši unikali vieta, siekianti atskleisti ryšį tarp maisto ir kultūros, yra įsikūrusi Vilniaus Naujamiestyje, industrinių kiemų raizgalynėje, kur kiekvieną ketvirtadienį ir penktadienį (išskyrus vasarą) lankytojai kviečiami rezervuotis vietas degustacinėms vakarienėms.

Taip pat čia yra sukurta išskirtinė aplinka, kuri skatina įminti kulinarines paslaptis ir išmokti, kaip kokybiškai atlikti elementarius ir subtilius dalykus maisto gamybos procese. Šefas Liutauras Čeprackas šioje kulinarijos studijoje pats veda įvairias kulinarijos kursų programas mėgėjams ir profesionalams.

DEGUSTACINĖ VAKARIENĖ. „Gastronomika“ – pirmoji vieta Lietuvoje, atitinkanti visus „fine dining“ standartus. Ketvirtadieniais ir penktadieniais (išskyrus vasarą) degustacinės vakarienės metu lankytojai ragauja išskirtinių šefo Liutauro Čepracko sukurtų patiekalų.

Degustacinės vakarienės metu yra patiekiami 6-7 patiekalai. Taip pat svečiai kviečiami mėgautis prie kiekvieno patiekalo priderintais vynais arba pasirinkti savo mėgstamą vyną patys.

Degustacinis meniu yra keičiamas maždaug kas 2-2,5 mėn. Kiekvienas degustacinis meniu yra unikalus Liutauro Čepracko autorinis darbas. Pavyzdžiui, naujausias sezono meniu – „Įkvėptas Japonijos“. Jis atsirado po Liutauro kelionės po Japoniją.

„Gastronomikoje“ patiekalams yra naudojami tik išskirtinės kokybės ingredientai, kurie keliauja iš įvairių pasaulio šalių: Italijos, Prancūzijos, Vokietijos ir pan. Restorane vakarienės vyksta tik pagal išankstines rezervacijas - tai leidžia išlaikyti išskirtinę kokybę. Tokios gurmaniškos vakarienės kaina – nuo 65 EUR.

ĮDOMU. „Gastronomika“ yra įkurta buvusios radijo detalių gamyklos patalpose. O norint surasti šią vietą, teks paklaidžioti, nes lauke nėra iškabos. Taip išvengiama bereikalingų prašalaičių.

Daugiau informacijos apie projektą ir faktų apie geriausius šalies restoranus – www.30geriausiurestoranu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius