-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

9 metų berniukas pakeitė lytinę orientaciją

Didžiojoje Britanijoje 9 metų berniukas tapo jauniausiu žmogumi, pakeitusiu lytinę orientaciją. Vieną dieną iš mokyklos išėjęs kaip berniukas, kitą dieną į ją grįžo kaip mergaitė.
Daugiavaikė šeima bus stebima Vaikų teisių tarnybos specialistų.
Žaislai. / 15min.lt nuotr.
Temos: 2 Vaikai Gėjai

Vaikas, kurio vardas ir pavardė neatskleidžiami, į mokyklą nuo šiol eina apsirengęs mergaitiška uniforma, susipynęs kasą. Iki šiol jauniausias žinomas lytinę orientaciją pakeitęs vaikas buvo 12 metų, pranešė Telegraph.co.uk.

Pranešama, kad nė vienam jų nebuvo atlikta lyties keitimo operacija ar hormonų terapija, kadangi tai leidžiama tik asmenims, vyresniems nei 18 metų. Teigiama, jog vaikai tik pakeitė savo išvaizdą.

Mokiniams buvo pasakyta, kad naujoji mokinė naudosis mergaičių tualetu, ir kad iš jos negalima tyčiotis, – sakė lytį pakeitusio berniuko bendraklasio motina.Devynmečio bendraklasiams buvo pasakyta, jog berniukas paliko mokyklą, ir nuo šiol jie turės naują klasės draugę. Tačiau vaikai suprato, jog tai tas pats vaikas. Kai mokiniai pradėjo klausinėti tėvų, kodėl taip yra, šis atvejis iškilo į viešumą.

„Mokiniams buvo pasakyta, kad naujoji mokinė naudosis mergaičių tualetu, ir kad iš jos negalima tyčiotis. Mano sūnus per jaunas, kad suprastų tai, kas vyksta. Nežinau, kaip jam tai paaiškinti. Bijau, kad vieną dieną jis nesugalvotų tapti mergaite“, – būgštavo bendraklasio motina.

Mokyklos atstovai teigia, jog vaikas „visada buvo panašesnis į mergaitę“ ir kad sprendimas leisti jam pakeisti lytinę orientaciją priimtas „po to, kai jo būklę patvirtino penki daktarai“.

Žiniasklaidai dėl incidento pasiskundę tėvai policijos buvo įspėti, jog jiems gali būti pareikšti kaltinimai priekabiavimu. Devynmečio šeimai buvo suteikta papildoma policijos apsauga.

Lyčių lygybės atstovai teigia, jog tokio amžiaus vaikai būna itin jautrūs užgauliojimams, taigi keisti lytinę orientaciją tokiame amžiuje nėra tinkamas sprendimas. Tačiau kiti ginčija, jog bet kokį vaiko apsisprendimą reikėtų sveikinti ir palaikyti, o ne bandyti jį atkalbėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius