-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Akcija „Darom“ šiemet kviečia tvarkyti ne tik vandens telkinius

„Darom“ akcija – vienas didžiausių renginių Lietuvoje, kuris atkreipia dėmesį ne tik į aplinkosaugos problemas Lietuvoje ir visame pasaulyje, bet ir skatina savanorystės bei pilietiškumo jausmą. Tai pirmasis tokio masto masinis renginys po Nepriklausomybės atkūrimo.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Organizacija bei judėjimas šiandieną apima 200 000 savanorių (dalyvių) tinklą visoje Lietuvoje; per 7-erius „Darom“ veiklos metus, į jos veiklą įsitraukė daugiau kaip 851 000 Lietuvos gyventojų. O atsinaujinęs Lietuvos „Darom“ organizacinis tinklas skaičiuoja per 1000 savanorių iš visos Lietuvos.
„Darom“ arba „Let's do it World“ – tarptautinė aplinkosaugos organizacija, kuri vienija daugiau nei 100 pasaulio valstybių. Lietuva yra ta šalis, kurios organizacija „Darom“ yra sukaupusi didžiausią patirtį suburiant šeimas ir bendruomenes bei organizuojanti kasmetines masines aplinkos tvarkymo talkas.

Pamažu „Darom“savanoriais kasmetinėje talkoje tapo ne tik gyventojai, šeimos, bendruomenės, bet ir valstybinės institucijos, verslo įmonės, nevyriausybinės organizacijos, švietimo įstaigos, politikai, žiniasklaidos priemonės. Džiugu, kad prie „Darom“ organizacijos jungiasi atskirų sričių Lietuvos ir užsienio ekspertai.

„Darom 2015“: kodėl vanduo?

Roberta Deveikytė – „Darom“ organizacijos aplinkosaugos skyriaus vadovė, ekspertė, letorė. „Vanduo yra visuose gyvuosiuose organizmuose ir jis būtinas gyvybei palaikyti. Žmogaus kūne yra 70%, o smegenyse – net 80% vandens.  Todėl labai svarbu, kokios kokybės vandenį geriame mes ir visi gyvi organizmai gamtoje. Per paviršinius vandens telkinius ir jų baiseinus teršiami ir požeminiai vandenys. Pastarieji Lietuvoje yra geriamojo vandens atsargos.  Dėl šių priežasčių svarbu išrinkti atliekas iš vandens telkinių ir jų baseinų teritorijų ne vien dėl estetinio vaizdo artėjant poilsio sezonui.“

Šiais metais apart vandens telkinių ir vandenviečių taip pat bus tvarkomi miškai, pakelės, bei kitos bendrai naudojamos teritorijos. Tvarkytinų vietų žemėlapį galite surasti internetinėje svetainėje www.mesdarom.lt

Dar viena šių metų naujovė – gauk „Darom“ savanorio pažymėjimą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius