Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alus „Šaltas Lechas“ papiktino Lenkijos politikus

Lenkijos politikai paragino boikotuoti vietos alaus gamintoją, kuris įrengė didžiulį reklaminį stendą su žodžiais „Šaltas Lechas“ netoli vietos, kur palaidotas prezidentas Lechas Kaczynskis, žuvęs per lėktuvo katastrofą netoli Smolensko.
Temos: 1 Alus

Konservatyvios opozicinės partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), kuriai vadovauja žuvusio prezidento brolis dvynys Jaroslawas, atstovai pareiškė, kad nedera reklamuoti alaus „Lech“ beveik priešais Vavelio karališkąją pilį Krokuvoje, kur ilsisi L.Kaczynskio kūnas.

„(Tai) ne šiaip įvykis. Tai skandalas", – savo tinklaraštyje rašo Europos Parlamento narys iš Lenkijos ir PiS atstovas Ryszardas Czarneskis.

„Šaltas Lechas“ peržengė Rubikoną, skiriantį kičą ir liūdnai pagarsėjusį vulgarumą", – pridūrė jis.

Kitų PiS, kurią broliai Kaczynskiai įsteigė prieš dešimt metų, narių komentarai yra panašūs. Lenkus pribloškė netikėta prezidento žūtis balandžio 10 dieną per lėktuvo katastrofą, kuri taip pat nusinešė daugelio Lenkijos politinio, religinio ir karinio elito atstovų gyvybes.

Bendrovė „Piwowarska“, antrinė „SABMiller“ bendrovė, kuri gamina alų „Lech", atsiprašė už „nesėkmingai įrengtą reklamą“.

Bendrovės atstovas sakė, kad reklamos stendas su žalia spalva užrašytais žodžiais „Trokšti įspūdžių? Šaltas Lechas“ („Spragniony wrazen? Zimny Lech“), bus nuimtas, nes sutartis dėl jo baigėsi liepą.

Bendrovė pradėjo naudoti reklamos šūkį „Šaltas Lechas“ daugiau nei prieš metus iki prezidento žūties.

L.Kaczynskio įgaliojimų perėmėjas Bronislawas Komorowskis oficialiai pradės eiti Lenkijos prezidento pareigas penktadienį po iškilmingos inauguracijos ceremonijos Varšuvoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius