-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečių astronautas padovanojo Dmitrijui Medvedevui „kosmoso“ laikrodį

Kosmosas ir kosminė pramonė lieka vienu svarbiausių ekonominės plėtros Rusijoje prioritetų, pareiškė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.
Dmitrijus Medvedevas ir Thomas Staffordas
Dmitrijus Medvedevas ir Thomas Staffordas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien kosmosas iš tiesų yra mūsų ekonominės plėtros prioritetas. Kosminės technologijos – tarp penkių prezidento prioritetinių sričių“, – antradienį, Kosmonautikos dieną sakė D.Medvedevas, Kremliuje teikdamas valstybinius apdovanojimus.

„Manau, jog tai yra visiškai pelnytai ir dėl tos vietos, kurią kosmosas užima mūsų gyvenime, mūsų ir mūsų šalies pasiekimuose, ir dėl tų potencialių galimybių, kurias sukuria kosmosas dabartinėms ir būsimosioms kartoms“, – pažymėjo prezidentas.

Jis priminė, kad savo laiku pavedė parengti specialią tolimojo kosmoso tyrimo programą. „Be tokių grandiozinių planų mūsų kosminė pramonė neturi ateities“, – įsitikinęs D.Medvedevas.

Valstybės vadovas pažymėjo, kad kosminė pramonė gali būti pagrindas įvairaus plano tarptautiniam bendradarbiavimui. „Kosminė pramonė yra pati solidariausia, susijusi su glaudžiu tarptautiniu bendradarbiavimu“, – sakė D.Medvedevas, pažymėdamas, kad Tarptautinės kosmoso stoties darbe dalyvauja 15 pasaulio valstybių.

Užbaigdamas ceremoniją D.Medvedevas prisiminė 20-ies metų senumo įvykius, kurie buvo sudėtingi tiek pačiai šaliai, tiek ir kosmoso šakai – tuo metu vyko diskusijos apie šios šakos plėtros galimybes.

„Šiuolaikinės Rusijos istorija viską išdėliojo į savo vietas, šiandien mes suprantame, kad be kosmoso neturime ateities“, – sakė D.Medvedevas.

Jis išreiškė įsitikinimą, kad būsimieji Rusijos vadovai kosmoso šakos plėtrą taip pat laikys prioritetine kryptimi.

„Dėl Rusijos vadovų esu visiškai ramus – įsitikinęs, kad kosmosas bus tarp pagrindinių valstybės prioritetų todėl, kad mes prieš 50 metų padėjome puikius pagrindus ir netgi šiek tiek anksčiau“, – sakė D.Medvedevas.

Rusijos prezidentas pažymėjo, kad nueitas etapas – nėra ilgas, nors žmogui 50 metų – brandos amžius.

„Mes esame kelio pradžioje, tai kosmonautikos jaunystė, netgi galbūt vaikystė“, – sakė D.Medvedevas.

Pasibaigus oficialiajai iškilmingos ceremonijos daliai – valstybinių apdovanojimų įteikimui, valstybės vadovas neformalioje aplinkoje bendravo su apdovanotaisiais asmenimis.

JAV astronautas Thomas Staffordas padėkojo Rusijos vadovui ir savo ruožtu įteikė savo kolegų amerikiečių vardu Rusijos prezidentui laikrodį – panašų į tą, kurį amerikiečiai astronautai imdavo į kosminį laivą nuo skrydžio į Mėnulį ir „Sojuz-Apollo“ skrydžio laikų.

D.Medvedevas priėjo prie japonų astronauto Soichi Noguchi, kad pareikštų palaikymą ir užuojautą dėl katastrofos, įvykusios Japonijoje. Astronautas atsakydamas į tai padėkojo Rusijos prezidentui už pagalbą.

Rusijos valstybės vadovas taip pat nuoširdžiai padėkojo visų kosmonautų šeimoms, kurios palaiko juos nelengvame darbe.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius