Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andriaus Mamontovo ir „Jaunimo linijos“ iniciatyvai – išskirtinis buvusio Danijos premjero dėmesys

Dainininko Andriaus Mamontovo ir emocinės paramos tarnybos „Jaunimo linija“ įgyvendinama savižudybių prevencijos iniciatyva „Nebijok kalbėti“ spalio 1 d. Kopenhagoje buvo pristatyta daugmaž tūkstančiui Danijos psichikos sveikatos specialistų ir paslaugų vartotojų. Į organizacijos „Social Network“ kasmetinį renginį Psychiatry Summit (Psichiatrijos aukščiausiojo lygio susitikimas) Lietuvos atstovus pakvietė buvęs Danijos premjeras ir šio renginio įkvėpėjas Poulas Nirupas Rasmusenas.
Andrius Mamontovas ir  Poulas Nyrupas Rasmussenas
Andrius Mamontovas ir Poulas Nyrupas Rasmussenas / „Jaunimo linijos“ nuotr.

Šis renginys – bene svarbiausias metų įvykis Danijoje psichikos sveikatos srityje. Raudonas kilimas šiame renginyje tiesiamas ne politikams ar kitiems ypač svarbiems asmenims, o psichikos sveikatos paslaugų vartotojams. Didžiausias dėmesys šiemet skirtas jaunimo patiriamoms psichikos problemoms ir pagalbos galimybėms. Pranešimus apie pagalbą pažeidžiamam jaunimui skaitė, patirtimi dalinosi bei diskusijose dalyvavo Danijos psichikos sveikatos specialistai, ekspertai, pagalbą teikiančių organizacijų atstovai ir patys psichikos sveikatos sunkumų turintys žmonės. Savo patirtį renginio dalyviams pristatė ir visoje Australijoje sėkmingai veikiančios paramos jaunimui organizacijos „Headspace“ atstovas.

„Man labai patiko tai, kad renginyje dalyvavo ne tik psichologai ir įvairių emocinės pagalbos organizacijų savanoriai, bet ir žmonės, kurie tos pagalbos kreipiasi. Nebuvo atskirta į „jie“ ir „mes“. Susitikimas leido suprasti, kad emocinė ir psichologinė sveikata yra mūsų visų bendras reikalas. Tiek tų, kuriems reikalinga pagalba, tiek tų, kurie pasiruošę ją suteikti“, – pasakojo dainininkas ir aktorius Andrius Mamontovas, renginio metu pristatęs visoje Lietuvoje jau dvejus metus vykstančius „Nebijok kalbėti“ renginius.

A.Mamontovo papasakota iniciatyvos atsiradimo istorija sulaukė didelio renginio dalyvių susidomėjimo. P.N.Rasmusenas, džiaugdamasis užsimezgusiais Lietuvos ir Danijos organizacijų ryšiais, užtikrino, kad „Jaunimo linija“ ir „Social Network“ sieks kartu dirbti tam, kad savižudybių skaičius sumažėtų ne tik abiejose šiose šalyse, bet ir visame pasaulyje.

Danijos psichikos sveikatos specialistų ir ypač šioje šalyje gerbiamo buvusio ministro pirmininko bei buvusio Europos parlamento nario, Europos socialistų partijos pirmininko P.N.Rasmuseno dėmesys ir palaikymas – didžiulis įvertinimas jau dvidešimt metų veikiančiai „Jaunimo linijai“.

„Partnerių iš Danijos patirtis ir būsimi bendri projektai padės greičiau pasiekti svarbiausius „Jaunimo linijos“ tikslus: atsiliepti į kiekvieną skambutį, užtikrinti stabilią savarankiškos organizacijos, kurioje dirbtų puikiai parengti ir motyvuoti savanoriai, veiklą bei pasiekti, kad kiekvienoje jaunų žmonių bendruomenėje būtų asmenų, mokančių atpažinti savižudybės rizikos ženklus ir teikti emocinę paramą“, – neabejoja „Jaunimo linijos“ vadovas Paulius Skruibis.

Tarp galimų bendrų projektų – ir iniciatyvos „Nebijok kalbėti“ pritaikymas Danijoje. Šią iniciatyvą „Jaunimo linija“ kartu su Andriumi Mamontovu ir Jaunimo psichologinės paramos centru įgyvendina nuo 2009 metų. Ja siekiama, kad kuo daugiau žmonių Lietuvoje žinotų, kaip padėti žmonėms, galvojantiems apie savižudybę. Susitikimų įvairiuose Lietuvos miestuose metu „Jaunimo linijos“ savanoriai, tarnybos vadovas ir Andrius Mamontovas pasakoja apie savižudybių rizikos ženklus, pagalbos galimybes, atsako į gyventojų klausimus. Iki šiol „Nebijok kalbėti“ komanda, į kurią susibūrė „Jaunimo linijos“ savanoriai, aplankė 14 Lietuvos rajonų centrų ir Punską Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius