-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apdovanoti greičiausi birželio ir liepos buriuotojai

Patvirtinti birželio ir liepos greičiausi „Lietuvos GPS greičio iššūkis 2010“ varžybų dalyviai. Birželio greičiausiu buriuotoju ir varžybu lyderiu tapo Karolis Sipavičius, Plateliuose pasiekęs 29,71 mazgų greitį. Nuo jo vos atsiliko Ernest‘as Brendel‘is ir Giedrius Liutkus. Jų gegužę pasiekti ir teisėjų patvirtinti rezultatai atitinkamai buvo 29,64 mazgų Elektrėnuose ir 29,05 mazgų Kauno mariose. Per visą liepą buvo vos keletas vėjuotų dienų, tad greičio varžybose dalyvavo tik Giedrius Liutkus, kuriam Kuršių mariose pavyko pasiekti 26,68 mazgų greitį.
Temos: 1 Birželis

 Už geriausius birželio ir liepos mėnesių rezultatus Karoliui Sipavičiui ir Giedriui Liutkui atitenka lenktynių draugų „15 min“ ir „Facebook“ grupės Winder.lt įsteigtas prizas – vardiniai „Lycra“ marškinėliai, o taip pat - baro „Paparazzi“ dovanų čekis.

 

Priešingai nei liepa, ruduo yra dosnus vėjais, todėl „Lietuvos GPS greičio iššūkio 2010“ organizatoriai tikisi, kad būtent rudenėjant varžybose bus užfiksuoti greičio rekordai. „Geriausių rezultatų galima būtų siekti Nidoje, kur tam yra palankios sąlygos: mažiau bangų ir lygesnis vandens paviršius, – teigia interneto portalo vejasgalvoje.lt vadovas Gintas Lapėnas, – tačiau ši vieta lenktynėse kol kas nėra išbandyta“.

 

Gegužės greičiausias buriuotojas Ernest‘as Brendel‘is teigia, kad sėkmę lemia ne tik stiprus vėjas, bet ir pačio buriuotojo entuziazmas: „Tinkamiausios vietos dideliems greičiams pasiekti yra maždaug 300 km nuo Vilniaus, tad jei gyveni ne pajūryje, reikia ir laiko, ir finansinių išteklių“, – apibendrina jis.

 

Liepos mėn. greičiausias buriuotojas Giedrius Liutkus nėra labai patenkintas savo rezultatais: „Liepa – nedėkingas mėnuo vėjo fanatams. Be to, svarbus ne tik vėjo stiprumas, bet ir jo kryptis. Net ir smulkios bangelės stabdo greitį, todėl reikia laukti tam tikros krypties vėjo, kuris sąlygoja lygų vandenį“, – sako jis. G. Liutkus išduoda, jog žino jau reikiamus GPS įrengimus įsigijusių ir kovingai nusiteikusių naujų buriuotojų, kurie tik laukia tinkamo vėjo.

 

Dabartinis varžybų lyderis Karolis Sipavičius rudenį tikisi savo greičio rezultatą pagerinti dar pora mazgų. „Didžiausias šių varžybų privalumas – gali dalyvauti visi bet kada ir bet kur“, – sako jis, ir savo konkurentus pažada nustebinti naujame vandens telkinyje.

 

Nuo pirmadienio prie buriuotojų lenktynių prisijungs dar vienas rėmėjas – baras „Paparazzi“, varžybų proga pristatysiantis naują kokteilių kolekciją vėjo mėgėjams: „Vėjas galvoje“ („For windy heads“), „Winderio katapulta“ („Brain damage“), „30 mazgų“ („Speed master“), „15min Frontlūpas“ („Surfer’s dream“) ir „Milk & Blood“ („Surf culture of Lithuania“).

 

Gegužės 1-ąją prasidėjusias pirmąsias Lietuvoje GPS burlenčių lenktynes „Lietuvos GPS greičio iššūkis 2010” organizuoja burlenčių klubas „Vėjas galvoje“ ir socialinio tinklo „Facebook” grupė Winder.lt. Lenktynės unikalios tuo, kad varžomasi pagal GPS greičio prietaisų informaciją. Varžybų dalyviai rungiasi dėl didžiausio burlente pasiekto greičio, kuris skaičiuojamas pagal penkių greičiausių 10 sekundžių plaukimų vidurkį. Greičiausiojo Lietuvos buriuotojo laukia „15 min“ komandos įsteigtas prizas – naujos kartos hidrokostiumas. Lenktynės truks iki lapkričio 30 d.

 

Daugiau informacijos: www.gps-speedsurfing.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius