Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie pusė pasaulio gyventojų tiki Dievą

Tarptautinei tyrimų kompanijai „Ipsos“ apklausus 18 tūkst. gyventojų iš 23 šalių paaiškėjo, kad 51 proc. žmonių tiki Dievą.
Tikintysis
Tikintysis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

18 proc. apklaustųjų Dievu netiki, 17 proc. dar neapsisprendė, rašo britų laikraštis „Christian Today“.

Indonezijoje Dievą ar aukščiausią protą tiki 93 proc., Turkijoje – 91 proc., Brazilijoje – 84 proc., PAR – 83 proc., Meksikoje – 78 proc. gyventojų.

Pasak apklausos, tarp mažiausiai religingų šalių atsidūrė Prancūzija (čia 39 proc. respondentų pareiškė netikintys Dievu ar aukščiausiu protu), Švedija (tokių žmonių buvo 37 proc.), Belgija (36 proc.), Didžioji Britanija (34 proc.), Japonija (33 proc.) ir Vokietija (31 proc.).

Tuo pačiu 24 proc. Indijos, 14 proc. Kinijos ir 10 proc. Rusijos gyventojų prisipažino tikintys, kad egzistuoja daug dievų ar aukščiausių jėgų.

51 proc. gyventojų tvirtino tikintys pomirtiniu gyvenimu, 23 proc. įsitikinę, kad po mirties „nustos egzistavę“, o 26 proc. pareiškė nežinantys, kas jų laukia po mirties.

13 proc. Vengrijos gyventojų tikį reinkarnacija (sielų persikėlimu). Reinkarnacija taip pat tiki daugelis Brazilijos, Meksikos, Japonijos, Argentinos ir Australijos gyventojų.

41 proc. apklaustųjų laikosi evoliucijos teorijos, 28 proc. mano, kad pasaulį sukūrė Dievas, 31 proc. nežinojo, ką atsakyti į šį klausimą.

Pasaulio sukūrimu tiki 75 proc. Saudo Arabijos, 60 proc. Turkijos, 57 proc. Indonezijos ir 56 proc. PAR gyventojų, tuo tarpu evoliucija – daugiau nei 60 proc. Švedijos, Vokietijos, Kinijos, Belgijos ir Japonijos gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius