-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artimiausia pasaulio pabaiga – po šešerių metų?

Tiems, kurie laukė pasaulio pabaigos gruodžio 21-ąją, tam intensyviai ruošėsi, bet taip ir nesulaukė, turime naujienų. Tereikia palaukti šešerius metus ir pasaulio pabaiga vėl ateis. Tokias prognozes skelbia Lenkijos naujienų tinklalapis tvnmeteo.tvn24.pl.
Pasaulio pabaigai pasiruošės vyras Brazilijoje
Pasaulio pabaigai pasiruošęs vyras Brazilijoje šįkart jos nesulaukė, bet galės tą patį daryti vos po šešerių metų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pasaulio pabaiga

Pasaulio pabaigai ruoštasi atsakingai – kai kas įsirengė slėptuves, kiti atsisveikino su artimaisiais, įsigijo išgyvenimo rinkinius. Gruodžio 21 dieną net vyko tiesioginės transliacijos, kaip tos pasaulio pabaigos laukiama. Tačiau gruodžio 22-oji išaušo tokia pat, kaip visos kitos dienos, žadėtosios pasaulio pabaiga taip ir nesulaukus.

Mokslininkai ramina: žemės gyventojai dar turi pakankamai daug laiko. Skaičiuojama, kad mūsų planeta gyvuos nuo pusės milijardo iki milijardo metų ar net iki 22 milijardų metų, kai nebegalėdama plėstis Visata sprogs.

Tačiau įvairūs pranašai yra kitos nuomonės. Spėlionių, kada ateis pasaulio pabaiga, daugybė. Tarkim, 1968 metais Egipto biochemikas Rashadas Khalifa išpranašavo, kad pasaulio pabaiga – 2240 metais. Jis tvirtino tai sužinojęs po to, kai įveikė Korano kodą ir perskaitė slaptus įrašus. Ši pranašystė nuteikia gana optimistiškai, nes esą po pabaigos visų tikėjimų žmonės bus išganyti.

Sunitų mokslininkas Saidas Nursis pasaulio pabaigą išpranašavo 2129 metais. Šis kurdų teologas, savo sekėjų vadintas Epochos stebuklu, išvertė ne vieną Mahometo pasakymą ir atskleidė, kad pagal vieną iš jų pasaulio pabaiga bus būtent tais metais. Tačiau ji bus grėsminga, nes vienaakis Žemės užkariautojas, galimai žmogaus pavidalu, susigrums su Mesijumi, o pasaulyje pasklis negandos.

Kažkada JAV prezidento Johno Kenedy žūtį išpranašavusi aiškiaregė Jeane Dixon taip pat turėjo savo versiją apie pasaulio pabaigą – tai esą turi įvykti 2020 metais. Tačiau nors vienas jos spėjimų buvo teisingas, kiti – nelabai. Ji pranašavo, kad 1958 metais prasidės III pasaulinis karas, o rusai pirmieji išsilaipins mėnulyje. Taip pat anksčiau ši aiškiaregė turėjo kitą pasaulio pabaigos datą – 1962 metus.

Tačiau artimiausia data, kai pasaulį gali užgriūti apokalipsė, yra dr. F.Kentono Beshore'o pranašystė. Pasaulinės Bibilijos draugijos (World Bible Society) įkūrėjas yra įsitikinęs, kad tai įvyks jau 2018 metais. Pranašautojas remiasi evangelisto Halos Lindsey veikalais, kur pastarasis tvirtino, kad pasaulio pabaiga ateis 1988 metais. Esą tuomet turėjo baigtis viena biblinė karta nuo Izraelio sukūrimo 1948 metais ir antrąkart į Žemę ateiti Jėzus.

F.K.Beshore‘as įsitikinęs, kad ši pranašystė tikra, tik buvo kiek supainiotos datos, nes esą biblinė karta apima ne 40, o 70-80 metų. Todėl Jėzus pakartotinai žengs ant žemės 2018 arba 2028 metais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius