Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Avulis: tikrų talentų geriausia ieškoti bendraujant

Ruduo į miestus sukviečia po vasaros atostogų, stovyklų ir kelionių grįžtančius įspūdžiais spinduliuojančius vaikus ir jaunimą. Vieni vasarą paskyrė linksmybėms, kiti – savęs tobulinimui. Įsigilinti į save ir nugalėti baimes pasiryžo beveik šimtas jaunuolių iš visos Lietuvos, pasirinkę vieną vasaros savaitę praleisti „Lyderių inkubatoriuje“.

Į uždaromąjį „Lyderių inkubatoriaus“ renginį atvyko ir motyvacine kalba su stovyklos dalyviais pasidalijo vienas žinomiausių Lietuvos verslininkų – Arvydas Avulis.

Statybų verslą jaunystėje nuo nulio pradėjęs, o dabar vienas įtakingiausių žmonių statybų versle pasidalijo paslaptimi, ko reikia tikram lyderiui: „Tai – žmogus, kuris gali būt pranašesnis už kitus, kuris gali patraukt paskui save žmones, tai yra žmogus, kuris nesunkiai gali daryti įtaką kitiem žmonėms.“

Vis dėlto to neužtenka. Anot verslininko, lyderiai turi būti išskirtinai profesionalūs: „Jeigu tu nebūsi pakankamai profesionalus, jeigu tu negalėsi savo darbais ir žiniomis įrodyti, kad esi aukštesnis už vidutinį lygį visuomenėje, tai bus labai sunku pripažinti, kad tu esi lyderis.“

A.Avulis negailėjo gerų žodžių susirinkusiems jauniems žmonėms, gyrė jų užsidegimą, žinių troškimą ir pozityvią energiją, o renginio pabaigoje prasitarė, jog būtent tokia aplinka geriausiai tinka rasti tikriesiems talentams.

Jam antrino ir kitas „Lyderių inkubatoriaus“ pranešėjas, jaunasis verslininkas – Justas Pikelis, tikintis, kad ateinanti karta pakeis verslo aplinką Lietuvoje iš esmės: „Žmonės, kuriems šiandien yra 15–16 metų yra pirmoji karta, kuri yra iš tikrųjų europietiška, kuri yra plačiai mąstanti ir kuri pakeis tą sovietinį šleifą, kuris iki šiol versle vis dar tempiasi“, – sakė jis.

Tiesa, jis suskubo pridurti, kad jei nori, jog tave aplankytų sėkmė, turi įdėti daug sunkaus darbo: „Daugelis jaunų žmonių galvoja, kad vien dėl to, jog jie egzistuoja, jie jau turi ką nors dėl to gauti. Nors išties, reikia dirbti.“

„Lyderių inkubatorius“ iniciatorė ir vadovė Marija Vorobjovaitė pastebi, jog lyderystė – tai ateities augimo varomoji jėga, lemianti geresnius rezultatus visose srityse, todėl yra labai svarbu dar mokykloje ugdyti tokias jaunuolių asmenybės savybes kaip pasitikėjimas savimi, iniciatyvumas, atkaklumas.

Daugelis jaunų žmonių, galvoja, kad vien dėl to, jog jie egzistuoja, jie jau turi kažką dėl to gauti. Nors išties, reikia dirbti.

„Stovyklos dalyviai septynias dienas kryptingai juda savęs pažinimo, tobulėjimo bei vidinių baimių įveikimo link. Specialiai atrinkti lektoriai dirbtuvių metu įtraukia dalyvius į veiklą, kur jie įgauna praktikos viešojo kalbėjimo, derybų, verslumo bei improvizacijos srityse“, – teigia „Lyderių inkubatoriaus“ iniciatorė ir vadovė M. Vorobjovaitė.

„Lyderių inkubatorius“ kasmet plečiasi ir jau 2016 metų sausio 4–8 dienomis sugrįš su nauja programa ir išskirtiniu žiemos nuotykiu, kuris ne tik nustebins naujais išbandymais, bet taip pat suteiks moksleiviams naudingų žinių, kurios padės mokytis efektyviai ir geriau pasiruošti brandos egzaminams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius