Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australija pametė savo „X failus”

Australijos kariškiai pametė savo „X failus“ – išsamius neatpažintų skraidančių objektų (NSO), pasirodančių šalies padangėje, stebėjimus.
Taip žmonės įsivaizduoja NSO.
Taip žmonės įsivaizduoja NSO. / labnews.co.uk
Temos: 2 Australija NSO

Sugaišusi du mėnesius ieškodama dokumentų, paklausimas dėl kurių buvo padarytas, remiantis Laisvos informacijos aktu (FOI), Gynybos ministerija taip ir nesurado failų apie NSO, praneša laikraštis „Sydney Morning Herald“.

„Medžiagos nerasta, ir karinių oro pajėgų būstinė oficialiai pranešė, kad šie failai laikomi dingę“, – papasakojo laikraščiui DOI informacijos laisvės skyriaus viršininko padėjėja Natalie Carpenter (Natali Karpenter).

Agentūrai „Reuters“ nepavyko susisiekti su ministerijos atstovais.

Vienintelis failas, kurį pavyko surasti, buvo segtuvas, pavadintas „Ataskaita apie NSO/paslaptingus reiškinius ir fenomenus prie Vumerio“ – bandymų poligono, esančio centrinėje Australijos dalyje, sakė N.Carpenter.

Visi kiti dokumentai buvo pamesti arba sunaikinti.

Terminą „X failai“ išpopuliarino populiarus televizijos serialas tokiu pavadinimu apie specialiųjų tarnybų agentus, įtrauktus į paranormalių reiškinių tyrimą ir ateivių iš kitų planetų paiešką.

2000 metų pabaigoje Australijos kariškiai nusprendė nutraukti žinių apie NSO priėmimą ir paprašė neabejingus visuomenės atstovus siųsti informaciją apie keistus incidentus iš karto į policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius