Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje prekybos centras sudarė taikos sutartį su darbuotoja, iškėlusia milijoninę bylą dėl priekabiavimo

Australijoje prabangių prekybos centrų tinklas „David Jones Ltd.“ pirmadienį sudarė taikos sutartį byloje dėl seksualinio priekabiavimo, kurią iškėlė buvusi darbuotoja, siekdama prisiteisti 36,5 mln. JAV dolerių dėl nepageidaujamų jos viršininko veiksmų.
Priekabiavimas
Priekabiavimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Buvusi „David Jones“ reklamos darbuotoja Kristy Fraser-Kirk anksčiau šiais metais iškėlė bylą darbdaviams, kaltindama buvusį viršininką Marką McInnesą netinkamais veiksmais darbe, tarp jų mėginimu pabučiuoti.

M.McInnesas, kuris paliko „David Jones“, kai birželį buvo paviešinti šie įtarimai, sakė, kad dauguma jam pateiktų kaltinimų neteisingi, o kompanija ir jos direktoriai neigia visus su jais siejamus įtarimus.

„David Jones“ pranešime akcijų biržai skelbiama, kad su K.Fraser-Kirk buvo sudaryta 850 tūkst. JAV dolerių vertės taikos sutartis ir kad dalį šios sumos sumokės M.McInnesas.

Tuo tarpu buvęs ieškovės viršininkas sakė, kad šis sprendimas baigė „sudėtingą laikotarpį“ daugelio žmonių gyvenime.

„Ne kartą sakiau, kad dauguma šių kaltinimų yra paprasčiausia netiesa, o teismo svarstymų pobūdis buvo nusižengimas teisminiam procesui“, – aiškino M.McInessas.

K.Fraser-Kirk sakė esanti patenkinta, kad jos byla, kurią federalinis teismas turėjo pradėti nagrinėti gruodį, paskatino viešas diskusijas dėl seksualinio priekabiavimo darbe.

„Ši kelionė buvo sunki, tačiau ji man atrodė esanti svarbi, – sakoma ieškovės pranešime. – Ši byla paskatino tikrus debatus, kurie, neabejoju, nulems permainas.“

27 metų moteris iš pradžių siekė iš prekybos tinklo prisiteisti 37 mln. Australijos dolerių. Tai buvo didžiausias iki šiol Australijoje pateiktas ieškinys dėl seksualinio priekabiavimo.

1838 metais įkurtas „David Jones“ yra seniausias Australijoje prekybos centrų tinklas, kuriam priklauso keletas įspūdingų pastatų Sidnėjuje. Viename iš jų vyko valstybinis banketas Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II garbei per jos vizitą 1954 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius