-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Azerbaidžane nuteisti klipo apie asilus autoriai (video)

Azerbaidžano teismas nuteisė du opozicijos tinklaraščio autorius, paskelbusius internete satyrinį vaizdo įrašą. Nors jie buvo nuteisti kalėti už chuliganizmą, tačiau žmogaus teisių gynėjai ir teisiamieji tai pavadino bausme už jų politines pažiūras.
Klipo apie asilą kadras
Klipo apie asilą kadras / YouTube.com kadras
Temos: 2 Baku Azerbaidžanas

Trečiadienį Baku rajono teismas skyrė jaunimo judėjimo „Ol“ („Būk!“) lyderiui, 26– erių Adnanui Hajizade ir 30–mečiui kompiuterinio tinklo „Alumni Network“ vadovui Eminui Milli po 2,5 metų kalėjimo už chuliganizmą ir per muštynes „padarytą sveikatos sužalojimą“.

Šalies ir užsienio žmogaus teisių gynėjai sako, kad liepą muštynes restorane išprovokavo valdžia, o nuteisti jie buvo dėl vaizdo įrašo, kuriame vienas iš jų persirengęs asilu spaudos konferencijoje svarsto „apie dideles galimybes asilams“ Azerbaidžane.

Kritikai įsitikinę, kad šioje alegorijoje valdžia įžiūrėjo užuominą apie aukščiausius šalies valdininkus.

„Nuo pat pradžių tyrimas vyko pažeidžiant įstatymą, teisiamiesiems nebuvo sudarytos lygios sąlygos. Buvo pažeista nekaltumo prezumpcija. Neatlikusi tyrimo policija iš karto pradėjo baudžiamąją bylą“, – teisme pareiškė advokatas Isahanas Ašurovas.

Valdžia teismo sprendimo nekomentuoja.

„Nėra didesnės garbės, kaip kalėti už savo idealus“, – teismo salėje sušuko E.Milli. Po šių žodžių salėje pasigirdo plojimai.

Vakarų teisių gynėjai sunerimę šalyje vykstančiu kitaminčių persekiojimu. Jie pastebi daug naftos išteklių turinčioje šalyje besiformuojat valdančios dinastijos prezidento Ilhamo Aliyevo asmens kultą.

Per paskutiniuosius metus Azerbaidžane buvo nuteista keletas žurnalistų, o nuo 2009 metų sausio valdžia apribojo radijo stočių BBC, „Amerikos balsas“ ir „laisvės radijas“ transliacijas.
 

VIDEO: Emin Milli and Adnan Hajizada at the police station
VIDEO: Eşşekle (Esel Heinz) müsahibe - QHT qanunu haqqında şok açıqlamalar

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius