-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaunojo dizainerio prizas 2014“: grafinio ir komunikacijos dizaino kategorija

Vilniaus dailės akademijos Dizaino inovacijų centras jau tradicija tapusį konkursą „Jaunojo dizainerio prizas 2014“ sėkmingai įgyvendino ketvirtus metus iš eilės. Padėkite išrinkti, kam turi atitekti publikos prizas.
„Jaunojo dizainerio prizas“
„Jaunojo dizainerio prizas 2014“ / Organizatorių nuotr.

Gabija Platūkytė: Pakuotė ir identitetas medaus įmonei „Aus baus bus medaus“
Vilniaus dailės akademija, Kauno fakultetas, Dizaino katedra
Darbo vadovas: Profesorius Virgilijus Trakimavičius

Pagrindinė darbo inspiracija – bitė. Logotipe vaizduojamas stilizuoto rašto avilys, derinamas su užrašu. Pakuotėje ir etiketėse atsiranda motyvai glaudžiai susiję su šiuo vabzdžiu. Bitė yra juodai geltona, tad stengiausi išlaikyti šį dviejų spalvų skirstymą visame darbe. Medaus produktų daug, jie diferencijuojami dydžiais – maža, vidutinė bei didelė pakuotės. Taip pat skirstomi pagal pobūdį – medus, medaus produktai su priedais bei medaus žvakės. Jie atskiriami 2, 3 ar 4 dryžiais ant etiketės. Informacija perkeliama ant papildomos knygutės, kabinamos ant produkto. Pakuotės papildo bendrą vaizdą – atsidaro per šoną, taip sukurdamos sparnelių vaizdą. Viduje esantis stiklainiukas paryškina šį vaizdą savo dryželiais ir taip matome bitę.

Ieva Stasevičiūtė: 2015m. autorinis kalendorius
Vilniaus dailės akademija, Kauno dailės fakultetas, Dizaino katedra
Darbo vadovas: prof. Virgilijus Trakimavičius

Plėšomo kalendoriaus dizainas ir 18 jame esančių iliustracijų sukurti remiantis senovės lietuvių šventinių ir svarbių dienų gamtos cikle reikšme bei papročiais. Kalendoriuje pasirinkti naudoti etnografiniai mėnesių pavadinimai. Šventinės dienos iliustruojamos akvarelės ir tušo pagalba, atsisakant pilnai realistinio vaizdavimo ir paliekant abstraktesnį, paslaptingesnį, tačiau nesunkiai atpažįstamą vaizdą. Puslapiai su iliustracijomis, nuplėšus apatinę dalį, transformuojasi į atvirlaiškį. Visuose likusiuose lapeliuose išlieka tik esminė informacija. Kalendoriaus lapelis nuplėšus neišmetamas, o panaudojamas užrašams. Pakuotė atlieka ne tik apsauginę funkciją, bet taip pat gali būti panaudojama kaip stovas-laikiklis ant stalo ar kabinimui ant sienos. Pasirinkta gofro kartono medžiaga nepriduoda papildomos svorio, lengvai transformuojasi.

Evelina Simaškaitė: Socialinės komunikacijos projektas „Prie(š)taringi“
Vilniaus dailės akademija, Vilniaus fakultetas, Grafinio dizaino katedra
Darbo vadovas: lekt. Marius Žalneravičius

Gyvename moderniame pasaulyje, tačiau prietarų fenomenas jame vis dar egzistuoja. Jie greitai įsimena ir yra plačiai paplitę (nepaisant visiškai absurdiško skambesio). Galbūt tiesiogiai prietarai ir nėra kenksmingi, tačiau yra siejami su ribotu mąstymu, kategoriškumu, išankstinių nuomonių susidarymu ir kitais neigiamais bruožais.   Komunikacinis projektas „Prie(š)taringi“ pristato naujų (dar labiau suabsurdintų) prietarų seriją filmukuose bei objektuose/suvenyruose (tai drobiniai maišai, batai, sagės ir t.t.). Projekto tikslas – didinti žmonių (o ypač jaunosios kartos ) sąmoningumą, skatinti juos mažiau tikėti prietarais ir priimti tokią ar panašią informaciją labiau atsirenkant. Su humoru ir ironija, stengiamasi demistifikuoti prietarus ir skatinti tam tikrą natūralią žiūrovo atmetimo reakciją.

Sabina Korzunova: Vizualinė sistema šviečiamąjai literatūrai
Vilniaus dizaino kolegija, Grafiniu komunikacijų dizaino katedra
Darbo vadovas: dėstytoja Dovilė Džervutė

„Baigiamojo darbo produktas – tai privalomosios lietuvių literatūros 11-12 klasėms serija minkštais viršeliais (paperback) kurią inspiravo ergonomiškos knygos vertybės: patogumas (lengvumas, minkštas viršelis), pigumas/prieinamumas, sistemingumas (knygos navigacija), estetiškumas, funkcionalus dizainas. Vizualinė sistema spalva atskiria bei sufleruoja kūrinio rūšį (epika – geltona, lyrika – mėlyna, raudona – drama). Projekto tikslas – auginti naujos kartos meilę knygoms ir plėsti ,mokyti, skatinti dizaino suvokimą. Problematika – nėra pilnos serijos privalomosios literatūros išleistos serijoje. Toliau projektas gali vystytis į : 9-10 ir jaunesniųjų klasių bei pasirenkamųjų užsienio kalbų privalomosios literatūros knygų serijas, ir informacinę elektroninę duomenų bazę.“

Modesta Kalkytė: eksperimentinis projektas „Struktūrolonija
Vilniaus dailės akademija, Vilniaus fakultetas, Grafinio dizaino katedra
Darbo vadovas: lek.Aurimas Gaižauskas

Pseudo mokslas tiriantis struktūras ir kolonijas, natūralias ir dirbtines. Kelios iš pagrindinių struktūrolonijos gvildenamų problemų yra bičių ir koralų kolonijų nykimas. Gilinuosi į kolonijų sandaras, nuo vienos ląstelės iki jų visumos. Kuriu organiškus raštus, atkartojančius kolonijines struktūras ir vegetaciją. Impulsyvius, harmonizuojančius raštus lyginu su geometriniais. Nagrinėdama kolonijines struktūras galvoju apie žmonių bendruomeniškumą, gyvenimo formas.

Marija Matiušova: Taktilinė knyga apie grafinį dizainą
Vilniaus dizaino kolegija, Grafinių komunikacijų dizaino katedra
Darbo vadovas: Dovilė Džervutė

Idėja: sukurti taktilinę knygą skirtą akliesiems ir matantiesiems žmonėms susipažinti su grafinio dizaino yatybėmis. Pagrindiniai tikslai – nedideli knygos leidybos kaštai, pritaikymas mažam ir dideliam tiražui, siekiant atitikti geros taktilinės knygos kriterijus: medžiagų paletės įvairovė, susidėvėjimas, storis/svoris, saugumas, patogumas.

***

Konkurso nugalėtojai bei publikos prizo laimėtojai bus paskelbti birželio 20 d. ( penktadienį) 18.00 val. Vilniaus dailės akademijoje, ekspozicijų salėje „Titanikas”, Maironio g. 3, Vilnius. Ten pat bus galima susipažinti su dalyvių darbais. Nuo 2014 birželio 20 d. iki liepos 26 d. darbo laikas 12.00 iki 18.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius