Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bateliai internetu – misija įmanoma!

Turbūt ne kartą esate girdėję posakį: „Duokite merginai batų porą ir ji užkariaus pasaulį“. Vis dėl to, vargu ar tą porą pakanka „duoti“, juk batai – tai vienas svarbiausių moters aksesuarų: juos smagu matuotis, avėti, o labiau už viską – turėti jų pilną spintą.
Moteris apsiperka internetu
Moteris apsiperka internetu / Vida Press nuotr.

Tačiau tyrimai parodė, kad už vis labiaumoteris džiugina... pats batų pirkimo procesas! Apsilankymas madingoje parduotuvėje, naujų batų kvapas, kokybiškos medžiagos, malonus personalas ir devinta galybė pasirinkimo galimybių – atrodo, niekas negali pakeisti šios malonios patirties.

Kita vertus, keičiantis laikams ir kasdien nenumaldomai spartėjant gyvenimo tempuikiekviena minutė tampa aukso vertės. Ką tai reiškia? Ogi jog jums atėjo metasatrasti apsipirkinėjimą internetu. Pastebėta, kad net ir didžiausios apsipirkinėjimo fanės vis dažniau ima žvalgytis po internetines prekių lentynas. Ir nieko keisto, juk bateliai internetu – tai beribės pasirinkimo galimybės. Be to, tokiu būdupatinkančius batus galima įsigyti kur kas greičiau, patogiau bei neišleidus galybės pinigų.

Dar vienas apsipirkimo internetu pliusas – tokiu būdu įsigyti batai yra išsigelbėjimas visiems tiems, kas neturi laiko ar tiesiog negali pakęsti vaikščiojimo po parduotuves. Juk 24 valandas per parą veikianti parduotuvė yra tikra svajonė!

Shutterstock nuotr./Balerinos bateliai moterims
Shutterstock nuotr./Balerinos bateliai moterims

Vis dėl to, Lietuvoje pirkėjai kol kas dar yra gana konservatyvūs šiuo klausimu. Nors kasmet apsipirkinėjančių internete gyventojų procentas auga, bendra šalies padėtis išlieka žemesnėje pozicijoje lyginant ją su kitomis Europos valstybėmis.

Kokios priežastys tai lemia? Pigu.lt internetinės parduotuvės atstovai teigė, kad lemiamu veiksniu dažnai tampa baimė išvaistyti pinigus įsigijus netinkamus batus. „Žmonės dažnai nepagalvoja, kad norint neapsigauti net ir tokiam, iš pažiūros, paprastam žingsniui kaip apsipirkimas internetu reikia tiesiog gerai pasiruošti“ – sakė specialistai. Tačiau kaip tai padaryti? Pigu.lt atstovai siūlo kelis paprastus patarimus, kurie padės išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų.

Pasirinkite patikimąparduotuvę

Pirmas ir svarbiausias patarimas planuojant įsigyti batus internetu – pasirinkti patikimą parduotuvę. Idealiu atveju ji turėtų būti ne tik interne, bet ir turėti fizinęatstovybę jūsų gyvenamame mieste ar šalyje. Tokiu būdu būsite tikros, jog nesėkmingo užsakymo atveju galėsite nesunkiai susisiekti su parduotuvės atstovais bei atiduoti ar pakeisti netinkančią prekę.

Išsiaiškinkite parduotuvės prekių grąžinimo politiką

Retas kurisnori gaišti laiką skaitydamas ilgas ir nuobodžias parduotuvės politikos nuostatas, tačiau tai gana svarbu norint įsitikinti ar jūsų planuojama įsigyti prekė galės būti grąžinta. Nepamirškite, jei parduotuvė apie grąžinimo galimybę užsimena tik labai miglotai, kelia itin dideles sąlygas ar iš vis apie tai nekalba – tai ženklas, jog norint grąžinti prekęgali kilti sunkumų.

Vida Press nuotr./Aukštakulniai
Vida Press nuotr./Aukštakulniai

Atkreipkite dėmesį į puslapyje pateiktas nuotraukas

Perkant batus internetinėje parduotuvėje ten pateiktos nuotraukos tampa bene pagrindiniu informacijos apie batų išvaizdą šaltiniu. Norėdami priimti tinkamą sprendimą ir įsigyti batus, atitinkančius internete matomą vaizdą, rinkitės parduotuves, kurios pateikia aukštos kokybės, ryškias nuotraukas, kuriose batai matosi aiškiai ir nepalieka jokių papildomų klausimų.

Atidžiai perskaitykite prekės aprašymą

Nors ryškios, aukštos kokybės nuotraukos gali padėti suprasti kaip atrodo batai, vis dėl to, vien to neužtenka norint suvokti jų kokybę. Būtent dėl šios priežasties labai svarbu ne tik žiūrėti ir analizuoti nuotraukas, bet ir perskaityti batų aprašymus, kurie padės įvertinti batų kokybę bei medžiagas, iš kurių jie yra pagaminti.

Pasidomėkite apie batų spalvą

Dar vienas nuotraukų minusas – jas žiūrėdami, deja, negalime žinoti, kokia yra reali batų spalva. Spalvų skirtumą gali lemti ne tik nuotraukos kokybė, bet ir prietaisas, iš kurio į jas žiūrime – nešiojamame kompiuteryje, planšetiniame kompiuteryje ar mobiliajame telefone batai ir jų spalva gali atrodyti absoliučiai skirtingai. Norėdami nesuklysti, ieškokite tikslios informacijos produkto aprašyme ar susisiekite su pardavėju tiesiogiai.

Išsirinkite tinkamą batų dydi

Nepaslaptis, jog vienas iš esminių dalykų perkant batus internetu – išsirinkti tinkamą jų dydį. Tačiau kaiptai padaryti? Pakaks tiesiog sužinoti savo pado dydį. Jums reikės balto popieriaus lapo, pieštuko ir liniuotės. Apsimaukite ploną medvilninę kojinę ir padėkite koją ant lapo. Paimkite pieštuką ir juo atsargiai apibrėžkite pėdos kontūrą. Gautą formą išmatuokite su liniuote nuo pirštų iki kulno – tai ir yra tinkamas jūsų batų dydis. Beje, naudinga tokiu būdu išmatuoti abi pėdas – dažnai pasitaiko atvejų, kuomet skirtingų padų dydžiai yra skirtingi. Norint, kad internetu įsigyti batai būtų tinkami, derėtų vadovautis didesnės pėdos išmatavimais.

Gautus batus iš kart pasimatuokite

Vos tik gausite batų siuntą, nieko nelaukdami ir net nenuplėšę etikečių juos pasimatuokite. Taip būsite tikri, jog iškart pamatysite batų defektus ir nepasibaigus batų grąžinimo terminui galėsite juos grąžinti.

Bateliai internetu – tai kiekvienos laiką taupančios ir stilingos moters svajonė. Išbandykite šiuos kelis iš pažiūros paprastus patarimus ir įsitikinsite, jog būti stilingai nesugaišus daug brangaus laiko ir neišleidus krūvos pinigų tikrai įmanoma!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius