Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berniukas, kurio organai yra kitoje pusėje nei įprasta

Kianas Hillas, savo šeimoje vadinamas „veidrodiniu berniuku“, jis gimė su vadinamąja „situs inversus totalis“ liga. O tai reiškia, kad vidiniai berniuko organai yra kitoje kūno pusėje nei įprasta, – praneša dailymail.co.uk tinklalapis.
Pavadinimas
Pavadinimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Berniuko nuotraukas rasite čia.

Tokios būklės Didžiojoje Britanijoje yra maždaug 1 iš 10 tūkst. žmonių. Dažniausiai tai reiškia, kad toks ypatingos anatomijos žmogus privalo nuolatos būti stebimas gydytojų.

Kai K.Hillas gimė, gydytojai jam prognozavo 50 proc. tikimybę išgyventi. O praėjusiais metais, kai jam buvo vieneri, Kianas patyrė klinikinę mirtį, trukusią 30 minučių, po to, kai jį du kartus ištiko infarktas.

Berniukui buvo atlikta ypatingai rizikinga operacija, kurios metu gydytojai praplatino jo trachėją. Šiuo metu pirmą kartą per visą savo gyvenimą, K.Hillas bus išleistas namo atšvęsti savo antrojo gimtadienio.

„Mes negalime sulaukti, kol Kianas galės grįžti namo. Jis dar niekada nėra miegojęs savo lovoje, nes ligoninėje Kianas praleido visas savo trumpo gyvenimo naktis. Dveji paskutiniai metai buvo kupini įvairiausių emocijų, bet dabar, kai jis grįžta namo, visa tai nesvarbu“, – savo išgyvenimais dalijasi Natalie Boughey, „veidrodinio berniuko“ mama.

Kianas gimė 2009 metų rugpjūčio 7 dieną. Ištyrę jo sveikatą, gydytojai apstulbo, kadangi N.Boughey nėštumas buvo visiškai be komplikacijų. Po atliktų tyrimų paaiškėjo, kad berniuko širdis yra dešinėje nugaros pusėje. Abu berniuko inkstai persisukę, o jo skrandis ir kasa yra visiškai priešingose pusėse nei turėtų būti. K.Hillas gimė neturėdamas blužnies, apendikso ir dešiniojo plaučio.

Berniukui teko ištverti daugelį operacijų ir įvairių procedūrų beveik kiekvieną dieną nuo pat gimimo. Kiekvieną mėnesį gydytojai jam atlikdavo bronchoskopiją, tokią procedūrą, kurios metu į gerklę įkišama maža kamera, turinti ištirti jo kvėpavimo takų ir plaučių plotį. Kai berniukui buvo vos 7 mėnesiai, gydytojai perpjovė jo trachėją ir vieną jos pusę užslinko ant kitos, kad ji taptų šiek tiek platesne. Ši operacija ypatingai reta, Anglijoje ji buvo atlikta tik 50 kartų.

„Kai laukiausi, man 7 kartus atliko echoskopiją ir nei vienas gydytojas nematė, kad vaisiui būtų kas nors negerai. Bet aš žinojau, kad kažkas blogai, tiesiog intuityviai tai jaučiau. Kai Kianas gimė, jį iškarto pasiėmė gydytojai, nes jis turėjo kvėpavimo problemų“, – pasakoja Kiano mama.

N.Boughey su savo vyru Craigu Hillu buvo taip įsitikinę, kad jų sūnus mirs, kad net pradėjo ruoštis jo laidotuvėms. Praėjusį vasarį K.Hillui buvo diagnozuota klinikinė mirtis, dėl dviejų jį ištikusių infarktų, kuriuos sukėlė į plaučius patekusios skrandžio rūgštys. Vis dėlto po 30 minučių gydytojai sugebėjo jį atgaivinti.

Dabar berniuko sveikata kur kas geresnė, todėl gydytojai išleido jį namo. Nepaisant to, Kianui teks kiekvieną mėnesį apsilankyti pas gydytojus apžiūrai.

Natalie ir Craigas, turintys dar ir ketverių metų sūnų Ryaną, savo namuose už 18 tūkst. svarų pastatė priestatą, kurį pavadino „Kiano sparnu“, tam, kad turėtų kur sudėti jo gydymui skirtą aparatūrą.

„Mes turėsime daug medicininės įrangos namuose, todėl nebijome jo parsivežti. Nežinome, kiek laiko jam dar teks praleisti prijungtam prie įvairių aparatų, tačiau tikimės, kad ateityje jo būklė dar labiau pagerės“, – pasakoja N.Boughey.

Kianas yra maitinamas daug baltymų turinčiu kokteiliu, vadinamu „Peptamen“, kuris berniukui yra suleidžiamas tiesiai į skrandį.

K.Hillui dar ilgai reikės būti prijungtam prie deguonies ir širdies pulsą tikrinančių aparatų.

„Kianas yra nuostabus berniukas, gimęs su labai neįprasta būkle, kuri jam sukėlė labai daug sveikatos problemų, žinoma, blogiausia tai, kad jo trachėja yra nepaprastai siaura. Nežinome, kas jo laukia ateityje, tačiau dabar, nepaisant savo būklės, jis yra laimingas ir linksmas berniukas“, – apie Kiano būklę pasakoja berniuko gydytoja Jane Clarke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius