-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Besmegenis kartono dėžėje į dykumas keliavo 8,5 tūkst. kilometrų (video)

Japonijoje nulipdytas sniego senis už 8 545 km – Arabijos pusiasalyje – plytinčias Bahreino smėlio dykumas pasiekė neištirpęs, nors keliavo paprastoje kartoninėje dėžėje, be jokios šaldymo įrangos. Sėkmės paslaptis – naujoji vakuumo sąlygas palaikanti izoliacinė medžiaga pavadinimu „U–Vacua“.
Sniego besmegenis keliavo į dykumas.
Sniego senis keliavo į dykumas. / Kadrai iš video

Triuko autoriams „Panasonic SPARKS“ padalinio vyrukams idėja nulipdyti ir į Bahreiną nugabenti sezoninį tvarinį, vadinamą seniu besmegeniu, kilo socialiniame tinkle „Facebook“ mergaitei iš Bahreino, vardu Amna al Haddad, paskelbus, kad norėtų mažesniam broliukui parodyti tikrą sniego senį.

Japonai iš sutvirtinto polistireno sukonstravo sniego senio formą ir į ją prikasė apie 70 litrų sniego. Formą su sniegu triuko autoriai įdėjo į paprastą kartono dėžę, o ją izoliavo specialia „Panasonic“ medžiaga „U–Vacua“, kurią sudaro stiklo šerdis, gaubiama metalo ir plastiko mišinio plėvelės.

Plėvelės storis – vos 0,5 cm, tačiau metalo ir plastiko kokono generuojamas izoliacinis efektas tūrinį objektą itin patikimai saugo nuo dekompresijos ir šilumos patekimo į dėžę. Anot „Panasonic“, ši plėvelė izoliacijos ypatybėmis 38 kartus efektyvesnė už įprastą stiklo vatą ir 20 kartų – už poliuretano putoplastiką.

102 kg svėrusi dėžė su sniego kroviniu buvo dekoruota įspėjamaisiais ženklais „Atsargiai! Viduje – sniego senis!“ Siuntinys iš Japonijos į Bahreiną, kur jo nekantriai laukė visas pulkas tikro sniego nemačiusių vaikų, atkeliavo per 40 valandų.

VIDEO: Snowman Goes to the Desert

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius