Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangiausios avarijos Varšuvos metropolitene kaltininkas – guminis batas

Varšuvos metropoliteno Centro stotyje dėl avarijos jau beveik mėnesį neveikia judantieji laiptai. Avarijos priežastis – guminis batas.
Varšuvos architektūra
Varšuvos architektūra / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Varšuva

Laiptų mechanizmą sugadino vienos keleivės nusmukęs nuo kojos guminis batas. Tai pati didžiausia ir neįtikimiausia avarija Lenkijos sostinės metropoliteno istorijoje - sugadinta detalė, kuri pasaulinėje praktikoje dar niekada nebuvo sugedusi, rašo dienraštis „Zycie Warszawy“.

Paaiškėjo, jog sutaisyti eskalatorių nėra paprasta, nors avarijos priežastis itin paprasta. Guminis batas pasirodė esąs toks stiprus, jog visiškai sugadino tarp variklio ir sukimo mechanizmo esančią detalę, sako laiptų gamintojas Tomaszas Begieris.

Tokie batai kainuoja apie 65 zlotus, o laiptų remontas - kelias dešimtis tūkstančių zlotų. Remontas jau vyksta kelios savaitės, o metropoliteno vadovai skundžiasi, kad nukritęs batas yra brangiausias Varšuvos metropoliteno istorijoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius