Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų mokslininkai nustatė, kokie vyrų šokio judesiai patinka moterims (video)

Britų mokslininkai atliko vyrų šokių judesių analizę ir nustatė, kurie iš jų patinka moterims. Šio tyrimo pagrindu jie sukūrė vaizdo klipą.
Geri ir blogi šokių judesiai
Šokių judesiai / Nuotr. iš „Youtube“
Temos: 2 Šokiai Moteris

Kaip teigia tyrėjai, geri šokėjai turi puikią sveikatą, todėl puikus ir jų reprodukcinis potencialas, tai pasąmoningai traukia moteris. Tyrimą apie šokių patrauklumą moterims atliko Karališkosios draugijos mokslininkai, skelbia BBC.

Mokslininkai pirmą kartą atliko biometrinę analizę, siekdami nustatyti intuityvų suvokimą apie tai, kas yra geras, o kas blogas šokėjas. Šiame tyrime dalyvavo vyrai, kurie mėgsta šokti naktiniuose klubuose, tačiau nėra profesionalūs šokėjai. Vyrų judesius iš įvairių pusių fiksavo 12 kamerų.

Vyrų judesius vertino moterys, ir pagal šiuos vertinimus mokslininkai sukūrė vaizdo pavyzdžius, kuriuose užfiksuoti geri ir blogi šokėjų judesiai.

Tyrėjai prisipažįsta, kad iš pradžių jie galvojo, jog svarbiausi yra išraiškingi rankų ir kojų judesiai. Tačiau paaiškėjo, kad moterys daugiau stebėjo galvos, kaklo, liemens judesius. Svarbu ne tik tai, kad šokis būtų energingas, bet ir tai, kaip dažnai keičiama kūno padėtis bei tai, ar šokėjas yra lankstus.

Mokslininkai stengėsi nustatyti, ar šokiai veikia moteris panašiai, kaip tai vyksta gyvūnijos pasaulyje, kuomet gyvūnų ritualiniai šokiai skirti suvilioti patelėms. Gyvūnų pasaulyje šokiai informuoja potencialias partneres apie sveikatą, amžių, reprodukcinį potencialą.

Tyrėjai teigia, kad ir žmonių pasaulyje šokis veikia pasąmonę. Šokėjas privalo būti puikios fizinės formos, norėdamas tobulai atlikti šokių judesius ir patraukti moterų dėmesį.

Taip pat buvo paimti tyrime dalyvavusių vyrų kraujo mėginiai. Rezultatai parodė, kad gerai šokusių vyrų sveikata iš tiesų buvo kur kas geresnė nei prastų šokėjų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius