-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Britų mokslininkai: vienišų mamų vaikai elgiasi prasčiau

Vienišų mamų auginami vaikai elgiasi prasčiau nei vaikai, užaugę pilnose šeimose, teigia tyrimą atlikę Didžiosios Britanijos mokslininkai, kuriais remiasi šalies dienraštis „The Daily Telegraph“.
Žaidžiantis vaikas
Žaidžiantis vaikas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Buvo tirta apie 14 tūkst. vaikų, Jungtinėje Karalystėje gimusių 2000-2002 metais. Mamų buvo prašoma įvertinti jų vaikų hiperaktyvumą, elgesį, emocines problemas bei santykius su bendraamžiais. Tuomet mokslininkai pagal gautus rezultatus sugrupavo vaikus į tris grupes nuo „normalių“ iki „turinčių elgesio problemų“.

Nustatyta, kad maždaug 15 proc. vaikų, gyvenančių su patėviu ar pamote, ir apie 12 proc. vaikų, kuriuos augina tik tėtis ar mama, iki septynerių metų jau turi elgesio problemų. O tarp pilnose šeimose augančių vaikų ši dalis tesiekia 6 proc.

Mokslininkai nustatė, kad mažo vaiko elgesiui didžiulės įtakos turi šeimos sudėtis, tėvų išsilavinimas ir šeimos pajamų dydis. Šie veiksniai gali turėti ilgalaikių pasekmių vaikui.

Atskiros analizės rezultatai taip pat parodė, kad jaunesnių mamų vaikams išaugus yra sunkiau „atsistoti ant kojų“ nei tiems vaikams, kuriuos pagimdė vyresnės nei 30 metų moterys.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius