Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būna ir taip: dvynės – ne vieno tėvo dukros

Naujojo Džersio teismas nustatė, kad dvynės mergaitės tėčiu turėtų vadinti skirtingus asmenis. Paini istorija išlindo į viešumą, kai moteris kreipėsi į teismą norėdama prisiteisti alimentus savo dvimetėms dukroms. Tačiau atlikus DNR testus paaiškėjo, kad viena iš dvynių nėra to vyro, kurio buvo prašoma padėti išlaikyti mergaites, dukra, skelbia CNN.
Kūdikiai
Kūdikiai / Fotolia nuotr.

Teisėjas  Sohailas Mohammedas pažymėjo, kad tokių atvejų pasitaiko labai retai – vos kartą iš 13 tūkst. atvejų. O Naujajame Džersyje tai apskritai pirmasis atvejis, kai nustatoma, kad dvyniai turi skirtingus biologinius tėvus.

Taip atsitikti, pasak teisėjo, galėjo dėl to, kad moteris per vieną savaitę turėjo lytinių santykių su dviem vyrais. Tai dvynių motina pripažino ir teisme.

Tai kur kas paprasčiau, nei mums atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tiesiog tokie atvejai retai paaiškėja, nes ne visi puola darytis DNR testų dvyniams, - teigė gydytoja.

Mokslininkai tvirtina, kad dvyniai su skirtingai biologiniais tėčiais mediciniškai yra ganėtinai retas atvejis. Kita vertus, ligoninės Niujorke vadovė Keithė Eddleman tvirtino, kad moksliškai paaiškinti tokį dalyką nėra labai sunku.

Pasak jos, kiaušinėlis gali išlikti gyvybingas iki dviejų parų, o spermatozoidai – iki dešimties. Todėl realiai pastoti galima beveik visą savaitę, o per tiek laiko nėra neįmanoma pasimylėti ne su vienu partneriu.

„Tai kur kas paprasčiau, nei mums atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tiesiog tokie atvejai retai paaiškėja, nes ne visi puola darytis DNR testų dvyniams“, - teigė gydytoja.

Dažniau abejonių tėvams kyla tik tuomet, kai dvyniai būna ne tik nepanašūs, bet ir skirtingos rasės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius