-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Caritas“ paramos koncerto misija: padėti moterims, kad jos nekentėtų smurto

Sekmadienį, lapkričio 29-ąją, Šv.Kotrynos bažnyčioje vyks paramos koncertas „Degu kaip žvakė“, skirtas Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ Motinos ir vaiko globos namams, kur glaudžiasi vienišos mamos su kūdikiais, paremti.
„Carito" Motinos ir vaiko globos namuose
„Carito" Motinos ir vaiko globos namuose / „Carito“ nuotr.
Temos: 2 Smurtas Caritas

„Šia savaitę minime net dvi svarbias dienas: viena jų skirta negimusiems kūdikiams atminti, kita „Baltojo kaspino“, kovos su smurtu prieš moteris diena. Simboliška, kad šią savaitę vyks ir mūsų paramos koncertas, skirtas vienišoms motinoms ir kūdikiams padėti.

Į mūsų Motinos ir vaiko globos namus moterys labai dažnai patenka todėl, kad nebegali kentėti smurto, kad yra priverstos bėgti ir ieškoti prieglobsčio kitur. Dar baisiau yra tai, kad smurtą patiria besilaukdamos arba smurtaujame ir prieš moterį ir prieš vaiką“ – sako Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ atstovė Dalia Sakalauskaitė – Babravičė.

Moters teigimu šie namai, veikiantys jau devyniolika metų, labai dažnai tampa išsigelbėjimu moterims, norinčioms keisti savo gyvenimą, tačiau nežinančioms kaip tą padaryti.

„Šios moterys pas mus patenka įbaugintos, nepasitikinčios savimi, palūžusios. Dažnai jų sprendimą kęsti smurtą lemia baimė, kad pačios nesusitvarkys, silpni ryšiai su artimaisiais, nežinia kur eiti ir ką daryti. Nuostabu būna stebėti, kaip, su darbuotojų ir specialistų pagalba, šios moterys ir mamos tiesiasi, atgauna orumą ir ramybę“, – sako D.Sakalauskaitė – Babravičė.

Koncerto žiūrovai turės progą išgirsti visą pulką klasikinės muzikos šviesulių, kurių tarpe –Martynas Levickis, Liudas MIkalauskas, Asta Krikščiūnaitė, Lilija Gubaidulina, Girmantė Vaitkutė, Evelina Sašenko, Paulius Bagdanavičius, Mindaugas Bačkus, jaunieji talentai iš vienos šeimos Ignas, Justas ir Greta Maknickai, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus.

Visos koncerto metu surinktos lėšos bus skiriamos tam, kad pagalba šioms mamoms ir jų kūdikiams nenutrūktų.

„Moterys turi žinoti, kad jos neprivalo kentėti, kad yra vieta, kur jos ir jų mažyliai bus saugūs. Norime užtikrinti, jog pasirinkimo laisvė nėra tik iliuzija, jog šalia yra pasiruošusių padėti žmonių“ – sakė D. Sakalauskaitė – Babravičė.

Bilietus į paramos koncertą „Degu, kaip žvakė“ galima įsigyti internetu, bilietai.lt svetainėje bei gyvai, visose bilietai.lt prekybos vietose.

LRT televizijos tiesioginės transliacijos metu žiūrovai taip pat turės galimybę aukoti trumposiomis SMS žinutėmis arba skambindami telefonais 1416, auka 0,58 Eur ir 1416, auka 1,45 Eur.

Per praėjusius metus Motinos ir vaiko globos namuose glaudėsi ir pagalbą gavo daugiau nei 40 moterų ir 60 vaikų. Šie namai yra galimybė mamoms ir kūdikiams likti drauge ir kurti naują, saugų, savarankišką gyvenimą.

Daugiau apie Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ veiklą ir laukiantį koncertą galite sužinoti www.vilnius.caritas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius