-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugkartinis erdvėlaivis „Endeavour“ nutūps pirmadienį, jeigu leis orai

Daugkartinis erdvėlaivis „Endeavour“ (misija STS-130) su šešiais astronautais, kaip numatoma, nusileis pirmadienį, jeigu bus palankios oro sąlygos, praneša NASA.
„Endeavour“ starto aikštelėje
„Endeavour“ starto aikštelėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Orų prognozė

„Vasario 22 dieną daugkartinio naudojimo erdvėlaivis turi keturias galimybes nutūpti: dvi – Kennedy kosmoso centre Floridos valstijoje ir dvi – Edwardso oro bazėje Kalifornijos valstijoje“, – pažymima NASA tinklalapyje.

Tačiau, kaip praneša NASA, sinoptikai prognozuoja lietų ir žemą debesuotumą Kennedy erdvėlaivių nutūpimo centre, o tai neatitinka griežtų daugkartinio erdvėlaivio nutūpimo taisyklių. Prognozė Edvardso oro bazei taip pat neguodžia – ten taip pat laukiama lietaus ir žemų debesų. Erdvėlaivio nutūpimo vadovas Normas Knightas sakė, kad pirmadienį NASA pasistengs panaudoti visas galimybes erdvėlaiviui nutūpti Floridoje .

„Erdvėlaiviui nutūpti taip pat parengta Edwardso oro bazė, bet orų prognozė ten dabar nepalanki. Tačiau mes ketiname stebėti visus orų pokyčius, ir jeigu situacija leis, erdvėlaivis nutūps Kalifornijoje“, – sakė N.Knightas.

Turimi ištekliai daugkartiniam erdvėlaiviui leidžia būti orbitoje iki trečiadienio.  Daugkartinio naudojimo erdvėlaivio programoje buvo numatyta, kad jis nugabens, o jo įgula ir įrengs tarptautinėje kosmoso stotyje mazgų modulį „Tranquility“ ir apžvalgos modulį „Cupola“, tris kartus išeis į atvirą kosmosą, suremontuos vandens regeneravimo iš šlapimo sistemą TSK Amerikos dalyje ir perkels hermoadapterį PMA–3 iš vieno mazgo į kitą. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius