Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos miestas ketina uždrausti blogus gatvės muzikantus

Didžiosios Britanijos Ričmondo miesto taryba ketina uždrausti gatvės muzikantams, prastai valdantiems instrumentus, groti gatvėse, skelbia šalies laikraštis „The Daily Telegraph“.
Akordeonas
Akordeonas / Justo Jurgos/BFL nuotr.
Temos: 1 Muzika

Kalbama apie grupę muzikantų, kurie kiekvienais metais atvažiuoja į miestą ir aštuonias valandas akordeonu groja dainą „When the Saints Go Marching In“.

Ričmondas yra nedidelis miestas, jame veikia daug parduotuvių. Būtent dėl parduotuvių savininkų ir pirkėjų, kuriems atsibodo klausytis tos pačios melodijos, skundų Ričmondo miesto taryba nuspendė ieškoti teisinių priemonių nebeleisti groti gatvėse.

Dažniausias žmonių skundas yra toks: „Jie groja tą pačią dainą ir tai daro nemokšiškai.“ Ričmondiečiai dainos „When the Saints Go Marching In“ klausosi jau antrus metus iš eilės. Kaip vieną iš galimybių atsikratyti atsibodusių muzikantų miesto taryba svarsto prilyginti juos išmaldos prašantiems valkatoms, kuriuos miesto policija gali išvaryti. Be to, siūloma muzikantams išduoti specialius leidimus gatvės koncertams. Tokia praktika taikoma, pavyzdžiui, Niujorke.

Tiesa, anot vieno Ričmondo miesto tarybos nario, dar viena problema yra ta, kad sunku apibrėžti, kas yra blogas dainininkas. „Jei mes neturime nieko prieš gerus muzikantus, o blogų norime atsikratyti, kaip apibrėšime, koks yra geras ir blogas muzikantas“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius