Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egzorcizmo klinika išvarinėja velnią

Portugalijoje buvo atidaryta klinika, kurios savininkai tikina užsiimantys egzorcizmo, t.y. piktųjų dvasių išvarymo iš žmogaus kūno, seansais, rašo „Sky News“.
Šmėkla
Šmėkla / Photos.com

Save parapsichologu vadinantis klinikos vadovas Fernando Nogueira tikina, jog „Okultinio mokslo centrą“ atidarė tam, kad pacientai galėtų būti išgelbėti nuo juos apsėdusių piktųjų dvasių ir demonų ir tuo pat metu su jais būtų elgiamasi pagarbiai.

Vos ketverias mokyklos klases baigęs vyras neturi jokio išsilavinimo, tačiau vietos gyventojai jį puikiai pažįsta kaip „raganių“. Jis tikina, kad pacientai paprastai klinikoje praleidžia iki trijų dienų, o egzorcizmas pasitelkiamas tik kaip kraštutinė priemonė.

Tačiau ne visi pritaria tokiam „raganiaus“ gydymui. Medikai tvirtina, jog tai gali būti itin pavojinga. „Dvasių apsėdimai yra išsigalvojimas, jie neturi jokio mokslinio pagrindo. Kartais žmonės, kurie buvo gydomi medikų ilgą laiką, kreipiasi į tokius žmones ir liaujasi vartoję medikamentus, o tai neretai baigiasi blogai“, – įsitikinęs neurologijos speicalistas Alekrandre Castro Caldas.

Tačiau F.Nogueira tvirtina, jog daugeliu atvejų į jo kliniką atvyksta žmonės, kurie yra pasiryžę nusižudyti, nes nebemato kito kelio. Dėl to jis egzorcizmo kambarį vadina paprasčiausiai pirmosios pagalbos kambariu. Ant klinikos sienų kaba kryžiai ir šventųjų paveikslai.

Pasak parapsichologo, dauguma jo pacientų tiesiog turi išmokti išklausyti juos apsėdusią dvasią ir ji pasitrauks. Dvasių išvarymas – tai kraštutinė priemonė. Pasak jo, daugeliui jo pacientų gydytojai ne tik negali padėti, bet ir negali nustatyti tikslios diagnozės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius