-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Femen“ aktyvistei skirtos baudos už Putino vaškinės figūros persmeigimą

Judėjimo „Femen“ narei ukrainietei už Vladimiro Putino vaškinės figūros persmeigimą kuolu trečiadienį buvo skirta daugiau kaip 6 tūkst. eurų baudų.
Išniekinta Rusijos prezidento Vladimiro Putino vaškinė figūra guli prie Ispanijos karaliaus Juano Carloso, JAV prezidento Baracko Obamos, Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o, Vokietjos kanclerės Angelos Merkel ir Maroko karaliaus Mohamedo VI
Išniekinta Rusijos prezidento Vladimiro Putino vaškinė figūra guli prie Ispanijos karaliaus Juano Carloso, JAV prezidento Baracko Obamos, Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o, Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir Maroko karaliaus Mohamedo VI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

26 metų Jana Ždanova, kuri apnuoginusi krūtinę persmeigė Rusijos lyderio skulptūrą Paryžiaus muziejuje, yra pirmoji šio feministinio judėjimo narė, kuriai Prancūzijoje skirta bauda už „Femen“ skiriamuoju ženklu tapusias protesto akcijas apnuoginant krūtis. Tokios akcijos jau buvo surengtos Dievo Motinos katedroje, ant kabareto „Moulin Rouge“ stogo ir Eliziejaus laukuose.

Birželio mėnesį ši ukrainietė, kuri jau dvejus metus gyvena Prancūzijoje, Grevino vaškinių figūrų muziejuje apnuogino krūtinę, ant kurios raudonais dažais buvo užrašyta „Nužudyk Putiną“, ir kelis kartus persmeigė skulptūrą neva krauju išteptu kuolu. Tai darydama ji šaukė „Putinas – diktatorius!“.

J.Ždanova yra kilusi iš Rytų Ukrainos, kur jau kelis mėnesius vyksta konfliktas. Jo kurstymu Vakarai kaltina Maskvą.

Tai darydama ji šaukė „Putinas – diktatorius!“.

Aktyvistė, kurią „Femen“ vadina „sekstremiste“, savo aktą pavadino politiniu.

Jai buvo skirta 1,5 tūkst. eurų bauda už ekshibicionizmą, 3 004 eurų bauda už materialinę žalą ir 1 tūkst. eurų bauda už moralinę žalą, be to, nurodyta sumokėti 500 eurų teismo išlaidų.

„Tai labai keista, tai tikrai pokštas, – po teismo sprendimo sakė ji. – Tai pirmas kartas, kai mes nuteisiamos už ekshibicionizmą. Tai mūsų būdas protestuoti, dariau tai Ukrainoje, Turkijoje, o tai – pirmas kartas“.

Jos advokatė Marie Dose sakė, kad jos apskųs sprendimą ir, jei reikės, kreipsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą.

„Tokioje visuomenėje kaip mūsų, kur komercinio ekshibicionizmo yra visur, nuteisimas už ekshibicionizmą siunčia politinę žinią, tai – nesąmonė“, – sakė M.Dose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius