Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hario Poterio „mama“ sekė pasakas vaikams

Rašytoja JK Rowling, išgarsėjusi savo knygomis apie jaunąjį burtininką Harį Poterį, ketvirtadienį surengė popietės arbatos vakarėlį vaikams Edinburge, kur pristatė savo naujausią knygą „Beedlio Bardo pasakos“ („Tales of Beedle the Bard“), rašo „Sky News“.
J.K.Rowling
J.K.Rowling / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie 200 vaikų susirinko į Škotijos parlamento pastatą Edinburge pasiklausyti pačios autorės skaitomų pasakų. Vaikai turėjo progos ne tik susipažinti su mylima rašytoja, bet ir gavo dovanų nemokamą naujosios knygos kopiją.

Vaikai buvo sukviesti iš dešimties Edinburgo mokyklų – iš kiekvienos po 20.

Šiuo metu knygynuose pasirodė milijonai naujosios knygos kopijų, kurių pelnas bus skirtas vaikų labdaros organizacijai, kurios viena iš įkūrėjų yra pati JK Rowling, ir kuri užsiima pagalba pažeidžiamiems Rytų Europos vaikams.

„Tales of Beedle the Bard“ knyga buvo pirmą kartą paminėta paskutiniojoje knygoje apie Harį Poterį – knygą, pasak istorijos, Hario draugei Hermionai paliko mokyklos direktorius.

Paskutinioji, taip pat ranka rašyta knygos kopija buvo parduota aukcione prieš metus. Netrukus viena iš šių septynių kopijų bus eksponuojama Škotijos nacionalinėje bibliotekoje, taip paminint spausdintos knygos išleidimą ir prekybos pradžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius