Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idealios skrydžių palydovės: „Air India“ atsisako apkūnių stiuardesių

Indijos valstybinė aviakompanija „Air India“ lėktuvuose nebepageidauja apkūnių vidutinio amžiaus moterų. Tokios moterys ateityje dirbs ant žemės, tokia yra bendrovės rekomendacija, skelbia „Spiegel“.
Indijos aviabendrovės stiuardesėms sulaukus 40 metų bus įvertintas kūno masės indeksas.
Indijos aviabendrovės stiuardesėms sulaukus 40 metų bus įvertintas kūno masės indeksas. / AFP/Scanpix nuotr.

Aviakompanijos lėktuvuose nebedirbs vyresnės nei 40 metų viršsvorio turinčios moterys. Idealaus svorio neatitinkančioms moterims teks dirbti ant žemės. Pranešama, kad suėjus 40 metų įvertinamas stiuardesių kūno masės indeksas. Tokią informaciją paskelbė laikraštis „Times of India“.

Tokį darbą dirbančios kai kurios moterys jau atsisakė atlikti testą ir pareikalavo, kad oro linijos verčiau joms pasiūlytų abonentus į sporto klubą.

Skirtingai nei kitose Azijos skrydžių bendrovėse, kurių personalas yra ne vyresnis nei 35 metai, apie du trečdaliai „Air India“ stiuardesių yra vyresnės nei 40 metų. Vyriausiai skrydžių palydovei yra 58-eri.

„Mes galime įvesti amžiaus ribą, tačiau tai būtų neteisinga, tad mes prašome tiesiog dailių kūno formų“, – sakė vienas darbuotojas.

Įpykusios stiuardesės dar 2007 metais skundėsi, kad viršsvorio turinčios moterys patiria diskriminaciją. Jos kreipėsi į teismą, tačiau nieko nepešė, teisėjai pareiškė, kad skrydžių bendrovė tiesiog laikosi saugumo direktyvų.

„Air India“ turi daugiau nei 6 mlrd. eurų skolų ir 2011 metais dėl neapmokėtų sąskaitų, siekiančių apie 43 mln. eurų, sulaukė draudimo nusileisti Delyje ir Haiderabade. Indijos vyriausybė bendrovei ketina skirti 4,4 mlrd. eurų su sąlyga, kad bus laikomasi taupymo programos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius