Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internete parduodamas „Žvaigždžių karų“ kardą primenantis pavojingas lazeris

Vienoje lazeriais prekiaujančios kompanijos interneto svetainėje galima įsigyti itin galingą lazerį, išvaizda primenantį „Žvaigždžių karų“ kardą. Svetainėje įspėjama, kad šis lazeris gali smarkiai sužaloti ar net būti mirtinai pavojingas.
Internete pardavinėjamą lazerį (k.) žmonės lygina su „Žvaigždžių karų“ kardu.
Internete pardavinėjamą lazerį (k.) žmonės lygina su „Žvaigždžių karų“ kardu. / Wickedlasers.com, StarWars.com nuotr.
Temos: 2 Lazeris Internetas

Delne laikomas lazeris „Spyder III Pro Arctic Series“ yra toks galingas, kad gali apakinti ar „uždegti odą ir kitas kūno dalis“. Įtaisas odą kaitina 1 tūkst. kartų smarkiau nei saulė, o Honkonge įsikūrę gamintojai jį vadina pavojingiausiu kada nors sukurtu lazeriu. Dėl šių savybių žmonės internete pradėjo lyginti jį su šviečiančiu kardu iš „Žvaigždžių karų“, rašo News.sky.com.

Todėl viešai už 197 dolerius (553 Lt) parduodamas lazeris ypač domina „Žvaigždžių karų“ gerbėjus. Socialiniuose tinklalapiuose internete netrūksta atsiliepimų apie jį, pavyzdžiui, vienas žmogus rašo: „Tas faktas, kad jis atrodo kaip šviečiantis kardas, padaro jį dar geresnį.“ Kitas kreipiasi į draugus: „Privalau jį turėti. Gal kas padovanotų per gimtadienį? Aš naikinčiau daiktus ugnimi.“

Jis gali apakinti visiems laikams ir nusvilinti odą, – įspėja pardavėjai.Pardavėjai įspėja, kad, be to, jog gali apakinti, deginti ar sukelti vėžį, šis lazeris gali būti mirtinai pavojingas, pavyzdžiui, „vos sekundei įjungus lazerį lėktuvo pilotų kabinoje padariniai gali būti pražūtingi“.

Svetainėje teigiama, kad visai neseniai pagaminti tokį lazerį būtų kainavę tūkstančius dolerių, tačiau vystantis technologijoms savikaina smarkiai nukrito. „Pavojingiausia būtų neįvertinti 1 vato lazerio galios. Jis gali apakinti visiems laikams ir nusvilinti odą“, – rašoma svetainėje. Pirkėjai taip pat įspėjami, jog prieš naudodami šį lazerį turėtų pasirūpinti specialiais akiniais bei susipažinti su instrukcija.

Pardavinėti neturėtų

„Lucid Optical Services“ direktorius, lazerių saugumo ekspertas Johnas Coltonas teigė, kad šis lazeris yra „siaubingai pavojingas“. Anot žinovo, jis maždaug tūkstantį kartų galingesnis nei paprasti viešai pardavinėjami lazeriai, skirti pristatymams ar žaidimams.

„Šis lazeris jokiu būdu negali būti pardavinėjamas internetu“, – pabrėžė J.Coltonas ir pridūrė, kad nutaikius jį į automobilių ar kitų transporto priemonių vairuotojus pasekmės gali būti „mirtinos“.

Didžiosios Britanijos prekybos standartų instituto atstovė Christine Heemskerk, atsakinga už produktų saugumą, taip pat laikosi nuomonės, kad tokios prekės neturėtų būti viešai prieinamos visiems. „Šių produktų prekyba mums kelia rimtą susirūpinimą. Jais turėtų būti prekiaujama tik pramoniniam vartojimui, o ne paprastiems vartotojams“, – sakė C.Heemskerk.

Ji pridūrė, kad institutas negali sustabdyti lazerių prekybos internetu, nes gamintojai įsikūrę kitoje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius