Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš kosmoso – tiesiogiai į internetą (video)

Astronautas Soichi Noguchi pastaraisiais mėnesiais išgarsėjo internete kaip aktyvus „Twitter“ vartotojas – kone kasdien jis įkelia po vieną ar kelias nuotraukas, darytas iš Tarptautinės kosminės stoties (TKS), kurioje dirba. Tačiau nuotraukomis jis neapsiriboja – neseniai jis internete išplatino kelis vaizdo įrašus.
„Taip, mes matome piramides iš kosmoso“, – iš TKS darytą Egipto piramidžių nuotrauką komentuoja S.Noguchi.
„Taip, mes matome piramides iš kosmoso“, – iš TKS darytą Egipto piramidžių nuotrauką komentuoja S.Noguchi. / Twitter.com/astro_soichi nuotr.

Japono inžinieriaus S.Noguchi „Twitter“ profilyje, kurį šiuo metu jau seka per 140 tūkst. interneto vartotojų, yra gausybė įvairių miestų nuotraukų, fotografuotų iš TKS dieną ir naktį. Taip pat jis fiksuoja ugnikalnių išsiveržimus, krioklius, salas, dykumas ir kitus didesnius ar mažesnius objektus Žemėje, o kartais – ir už jos ribų, pavyzdžiui, Mėnulį ar kitas Saulės sistemos planetas.

„Taip, mes matome piramides iš kosmoso“, – iš TKS darytą Egipto piramidžių nuotrauką komentuoja S.Noguchi. TKS skrieja maždaug 320 km virš Žemės.

Kartais astronautas įkelia iš kosmoso darytą miesto nuotrauką ir klausia savo „Twitter“ fanų, koks miestas tai galėtų būti, duodamas nedideles užuominas, kuriame regione ar žemyne šis miestas yra.

Tačiau įspūdingais sustabdytais vaizdais S.Noguchi neapsiriboja. Pastaruoju metu į „Youtube“ jis įkėlė kelis vaizdo įrašus.

Prieš kelias dienas įkeltame vaizdo įraše matyti, kaip TKS skrieja virš Madagaskaro salos. „Skrydis virš Madagaskaro! Pasigrožėkite vaizdu iš už Žemės ribų, iš TKS“, – rašo astronautas.

Kosminei stočiai skriejant virš salos matyti salos kontūrai bei virš jos pūpsantys debesys. Siūlome žiūrėti:

 

VIDEO: Madagaskar20100303.wmv

 

Prieš daugiau nei savaitę S.Noguchi įkėlė kitą vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Mėnulis lėtai nusileidžia už horizonto. Siūlome pasigrožėti:

 

VIDEO: moon20100301_0001.wmv

 

44 metų S.Noguchi yra pirmasis ir vienintelis astronautas, tiesiogiai įkėlęs vaizdo įrašą į „Youtube“ iš kosmoso. Taip pat jis yra aktyviausias TKS astronautas, nuolat besinaudojantis „Twitter“ tarnyba, kur rašo tiek anglų, tiek japonų kalbomis.

S.Noguchi misiją TKS pradėjo pernai gruodį, jo grįžimas į Žemę numatomas šįmet birželį. Prieš tai paskutinį kartą kosmose jis buvo 2005 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius