Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje prasiskolinęs statytojas pagrobė banko vadybininką ir pareikalavo paskolos bei prabangaus automobilio

Vienos smarkiai įsiskolinusios Ispanijos statybų bendrovės savininkas grasindamas ginklu pagrobė savo banko vadovą ir pareikalavo suteikti jam 50 tūkst. eurų (172,6 tūkst. litų) paskolą bei atiduoti prabangų bankininko automobilį, pranešė pietinio Malagos miesto policija.

„Jam skubiai reikėjo pinigų – pastaruoju metu kompanija buvo smarkiai įsiskolinusi“, – sakė policijos atstovė spaudai.

Viduržemio pajūrio kurorte Marbeloje antradienį įtariamasis priėjo prie vadybininko šalia banko esančioje automobilių aikštelėje ir pareiškė, kad jo bendrininkai pagrobė bankininko šeimos narius.

Pagrobėjas privertė banko vadovą nuvažiuoti į už 20 kilometrų esantį Esteponos miestą, perrašyti jam savo prabangų automobilį ir pervesti 1 500 eurų (5179 litus) į statytojo banko sąskaitą. Bankininkas įtikino verslininką leisti paskambinti vienam bendradarbiui, kuriam iš anksto sutartu ženklu pranešė, jog yra pagrobtas.

Policija nustatė, kad abu asmenys yra viename Esteponos biure ir suėmė pagrobėją, kai jis su savo auka ėjo iš pastato. Pasak dienraščio „El Pais“, teismas leido laikyti įtariamąjį suimtą iki ketvirtadienio.

Manoma, kad Ispanijoje iki šių metų pabaigos bankrutuos keli tūkstančiai statybos bendrovių, nes smarkiai sumažėjo būstų prekybos apimtys ir jų kaina, o bankai vengia teikti paskolas nekilnojamajam turtui įsigyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius