-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtiniai kadrai: kvapą gniaužiantis žaibo ir vaivorykštės bučinys

Šie įspūdingi kadrai, kuriuose įamžintas ir žaibas, ir vaivorykštės spindesys, buvo užfiksuoti Kalifornijoje esančiame Josemičio nacionaliniame parke, skelbia „Daily Mail“.
Josemičio nacionalinis parkas
Josemičio nacionalinis parkas / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Neeilinį reiškinį užfiksavo 27-erių fotografas Nolanas Nitschke.

Fotografas žinojo, kad į šią vietovę artėja audra, o įspūdingos uolų viršūnės parko teritorijoje veikia tarsi žaibolaidžiai. Tačiau jis nė nenutuokė, kad užfiksuos kvapą gniaužiančias akimirkas.

Praleidęs kelias valandas begaudydamas idealų peizažą, jis pasijuto tarsi laimėjęs aukso puodą – jam pavyko įamžinti žaibą, kertantį dangų nušvietusią vaivorykštę.

Iš Kalifornijos kilęs N.Nitschke pasakojo norėjęs įamžinti žaibą ties Josemičio nacionaliniame parke esančiu granito kupolu, vadinamu Half Dome, tad žinodamas, kad artėja audra, būtent šio tikslo vedamas ir nuvyko į vietovę. Jo lūkesčiai išsipildė su kaupu.

„Audra apgaubė Josemičio nacionalinį parką ir Siera Nevadą (kalnų grandinė Kalifornijos ir Nevados teritorijose, red.past.). Josemičio nacionalinis parkas ir jame esančios granitinės uolos, kupolai, bokštai garsėja kaip žaibolaidžiai audrų metu. Aš mačiau žaibų, vaivorykščių ir audrų anksčiau, tačiau visko vienu metu – dar niekada ir dar vienoje gražiausių vietų pasaulyje“, – kalbėjo fotografas.

Bandydamas užfiksuoti žaibą, N.Nitschke nesėkmingai praleido valandų valandas, tačiau fotoaparatui taip ir nepavyko laiku „pagauti“ lemtingų akimirkų.

„Praėjus sekundei po blykstės pažvelgiau į fotoaparato langelį ir mano širdis kone sustojo. Iš pradžių negalėjau kvėpuoti, kalbėti ar net judėti. Tik suvokęs, ką man pavyko užfiksuoti, apimtas įspūdžių aš surikau ir ėmiau keiktis. Tai buvo neįtikėtinas momentas ir aš džiaugiuosi, kad tądien nusprendžiau pasiimti fotoaparatą ir nukeliauti į parką, nes nežinau, ar dar kada nors man bus suteikta tokia galimybė“, – juokėsi fotografas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius