Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos zondas baigė mokslinę misiją ir nukrito Mėnulyje

Pirmasis Japonijos pasiųstas Mėnulio zondas ketvirtadienį baigė mokslinę misiją, kuri prasidėjo 2007 metų rugsėjį, ir buvo nukreiptas nukristi ant Žemės palydovo paviršiaus, pranešė Japonijos kosmoso agentūra.
Mėnulis
Mėnulis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mėnulis

Zondas „Kaguya“, pavadintas mitinės Mėnulio princesės vardu, buvo paleistas skrieti orbita 100 kilometrų aukštyje aplink mūsų planetos palydovą, o šio zondo surinkti duomenys padės tirti Mėnulio kilmę ir raidą, nurodė Japonijos aerokosminių tyrimų agentūra (JAXA).

Pasak jos, tris tonas sveriančio zondo, kuris taip pat vadinamas Selenologinių ir inžinerinių tyrimų zondu (SELENE), misija buvo intensyviausia Mėnulio tyrimų programa nuo JAV „Apollo“ programos.

„Dabar visapusiškai išanalizuosime milžinišką kiekį „Kaguya“ surinktų duomenų ir mėginsime kiek galima labiau prisidėti prie mokslo apie Mėnulį pažangos“, – sakoma projekto vadovo Susumu Sasaki.

Zondas rinko duomenis apie Mėnulio geologiją ir gravitaciją, taip pat atsiuntė į Žemę įspūdingų didelės raiškos nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuos JAXA planuoja nuo lapkričio patalpinti internete.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius