Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaudinančiame filme – pirmieji daugiau nei trimis mėnesiais per anksti gimusio mažylio metai

Wardas gimė 23-iąją nėštumo savaitę. Gydytojai jo galimybes išgyventi vertino vos 50 proc. Internete paskelbtas filmukas apie pirmuosius šio berniuko metus, kurį sukūrė jo tėvas, sukėlė didžiulį susidomėjimą – jautrūs kadrai sujaudino daugybę širdžių, rašo wyborcza.pl.
Neišnešiotas kūdikis, vardu Wardas
Neišnešiotas kūdikis, vardu Wardas / youtube.com stopkadras

Wardas pasaulį JAV Kolambuso (Ohajo valstija) vaikų ligoninėje išvydo 2012 metų liepos 16 dieną, daugiau nei trimis mėnesiais anksčiau, nei turėjo gimti. Neišnešiotas mažylis svėrė vos 800 gramų. Pirmąsias 107 savo gyvenimo dienas Wardas praleido intensyvios terapijos skyriuje.

Visą tą laiką kartu su juo ten buvo ir jo tėvai, kurie įamžino kiekvieną sūnaus dieną, jo pasiekimus ir sveikimą, kuris buvo įmanomas tik dėl ligoninės gydytojų ir medicinos personalo pastangų.

Neišnešiotas mažylis svėrė vos 800 gramų. Pirmąsias 107 savo gyvenimo dienas Wardas praleido intensyvios terapijos skyriuje.

Berniuko tėvas Benjaminas Milleris, dirbantis vestuvių fotografu, sukūrė daugybę filmukų, kuriuose įamžino savo sūnų ir žmoną Lyndsey. Šis filmas apie pirmuosius sūnaus metus tapo dovana žmonai gimtadienio proga.

Internete paskelbtas filmukas sulaukė didžiulio dėmesio, jį peržiūrėjo milijonai žmonių. CNN B.Milleris teigė iš vieno gydytojo išgirdęs, kad jo sūnus turi vos 50 proc. šansų išgyventi: „Nesiliovėme melstis.“

Gimimas anksčiau laiko nėra vienintelis sunkumas, kurį teko įveikti mažajam Wardui. Jau 10 jo gyvenimo dieną per tyrimus pastebėta kraujo ant smegenų audinio, kas lėmė dar ilgesnį vizitą ligoninėje.

Tik praėjus daugiau nei 100 dienų mažylį leista vežtis namo. Tėvai neslepia, kad tai buvusi tikra šventė. „Tai buvo neįtikėtina, tai buvo ta diena“, – emocijų neslėpė B.Milleris.

Filmas apie pirmuosius Wardo gyvenimo metus turėjo tapti dovana jo mamai, tačiau paaiškėjo, kad jis įgavo ir kitokią prasmę. „Šito filmo dėka šimtai tėvų, kurie taip pat kovoja dėl savo per anksti gimusių vaikų gyvybės ir sveikatos, gali pamatyti, kad šią kovą įmanoma laimėti“, – teigė B.Milleris.

VIDEO: Pirmieji Wardo gyvenimo metai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius