-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaunimo linijos“ vadovas: su depresija susiduriame dažniau, nei esame linkę pripažinti

Emocinės paramos tarnyba „Jaunimo linija“ startuoja su kampanija „Padovanok ausį“, kuri skirta atkreipti dėmesį į itin aktualią problemą – depresiją ir kitus emocinius sunkumus. Kampanijos tikslas – suteikti galimybę kiekvienam būti išgirstu.
Anot P.Skruibio, norinčių dirbti „Jaunimo linijoje“ yra daug, tačiau trūksta pinigų visus juos priimti. I.Gelūno nuotr.
Anot P.Skruibio, norinčių dirbti „Jaunimo linijoje“ yra daug, tačiau trūksta pinigų visus juos priimti. I.Gelūno nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jaunimo linijos“ vadovas psichologas dr.Paulius Skruibis sako, kad su depresija ir įvairiais emociniais sunkumais mes susiduriame žymiai dažniau, nei esame linkę pripažinti.

„Daugelį problemų galime įveikti patys, ypač, jei aplink yra palaikančių žmonių. Jeigu išgyvename depresiją, svarbu kreiptis pagalbos į specialistus – psichologus ar psichiatrus. Tačiau net ir sulaukiant tinkamos profesionalų pagalbos, emocinio palaikymo poreikis išlieka aktualus, – pasakoja kampanijos iniciatorius P.Skruibis.

Anot jo, kampanija „Padovanok ausį“ yra skirta visiems jauniems žmonėms, nes sunkumai, depresija gali ištikti kiekvieną ar jo artimąjį.

„Visi turime draugų, kuriems teko išgyventi sunkias akimirkas. Galbūt mes to net nežinojome ar nepastebėjome, nes neretai depresija slepiasi po besišypsančiais veidais. Tuo tarpu mūsų draugai nėra tikri, kad gali su mumis pasidalinti savo išgyvenimais, bijo pasirodyti silpni,  nenori varginti savo problemomis, nerimauja, ar bus suprasti“, – apie problemą sako  „Jaunimo linijos“ vadovas.

„Fotolia“ nuotr./Liūdna mergina kalba telefonu
„Fotolia“ nuotr./Liūdna mergina kalba telefonu

Kampanijos „Padovanok ausį“ tikslas – suteikti galimybę kiekvienam būti išgirstu. Socialiniuose tinkluose žmonės jau dabar dalinasi virtualiomis ausimis, taip parodydami, kad jie nėra abejingi artimųjų problemoms ir yra pasiryžę patys išklausyti arba sunkią akimirką ragina kreiptis į „Jaunimo linijos“ savanorius.

Padovanoti ausį ar tiesiog paremti „Jaunimo liniją“ galima skambinant trumpuoju numeriu 1407 (auka – 2,9 Eur) arba internetinėje svetainėje adresu: www.padovanokausi.lt. Čia taip pat yra platesnės informacijos apie kampaniją ir depresiją bei patarimų, kaip sunkią akimirką padėti sau ir kitam.

Ženkliai prie paramos prisidėjo bei daug ausų padovanojo ir telekomunikacijų bendrovė „TEO LT“. Jie jau 13 metų yra „Jaunimo linijos“ rėmėjai. Kampaniją įgyvendinti padeda  Europos Ekonominės Erdvės finansinis mechanizmas.

Emocinės paramos tarnyba „Jaunimo linija“ jau beveik ketvirtį amžiaus padeda jauniems žmonėms telefonu bei internetu teikdama emocinę pagalbą 24/7.

Savanoriai negauna jokio finansinio atlygio už savo darbą, tačiau „Jaunimo linijai“ reikalingos lėšos savanorių mokymams, koordinavimui bei darbo sąlygoms užtikrinti. 

Savanoriai negauna jokio finansinio atlygio už savo darbą, tačiau „Jaunimo linijai“ reikalingos lėšos savanorių mokymams, koordinavimui bei darbo sąlygoms užtikrinti.

Valstybė padengia trečdalį išlaidų, o pusė sumos surenkama iš privačių įmonių bei asmenų.

Nepaisant to, kad per paskutinius kelis metus „Jaunimo linijos“ emocinė parama tapo keturis kartus labiau pasiekiama, skambučių vis dar sulaukiama daugiau, nei tarnyba turi galimybių atsiliepti.

„Jaunimo linija“, startuojanti su kampanija „Padovanok ausį“, tikisi ne tik atkreipti dėmesį į jaunimo emocines problemas, bet ir surinkti lėšų, reikalingų savanorių darbui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius