Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV leista prekiauti alkoholiniais milteliais – juos galima skiesti ir gerti, bet nepatartina uostyti

Jungtinių Amerikos Valstijų Alkoholio ir tabako apmokestinimo ir pardavimo biuras leido prekiauti alkoholiniais milteliais. Toks sprendimas buvo netikėtas net miltelių gamintojais, kol kas net neturintiems produkto prezentacijos ir tam skirto interneto tinklalapio, rašo newsru.com.
„Cosmopolitan“ kokteilis
Kokteilis / Fotolia nuotr.

Degtinė, romas, įvairūs kokteiliai bus pardavinėjami maišeliuose po 100 gramų su prekės ženklu „Palcohol“. Miltelius siūloma maišyti su nealkoholiniais gėrimais. Taip pat naująjį produktą gaminsianti bendrovė kalba apie galimybes miltelius berti į maistą, tačiau kategoriškai draudžia juos uostyti.

Įtraukus alkoholinius miltelius į leidžiamų pardavinėti sąrašą, juos gaminanti kompanija suskubo pareikšti, kad ankstesni jų pasisakymai apie galimybes vartoti tokius miltelius tebuvo pokštai, o netrukus pasirodys oficialios prezentacijos.

Miltelius siūloma maišyti su nealkoholiniais gėrimais. Taip pat naująjį produktą gaminsianti bendrovė kalba apie galimybes miltelius berti į maistą, tačiau kategoriškai draudžia juos uostyti.

Kaip patikslino „The Washington Times“, kalba eina apie siūlymus atsinešti tokių miltelių į renginius ir vietas, kur neparduodamas alkoholis arba jis kainuoja labai brangiai. Dabar gamintojai jau kalba apie tai, kad miltelius reikėtų neštis tik ten, kur leidžiama atsinešti savo alkoholio. Aptarti ir ribojimai pardavinėti tokį alkoholį ten, kur to daryti neleidžiama, bei nepilnamečiams.

Alkoholiniai milteliai prekyboje turėtų atsirasti šių metų rudenį. Gamintojai tvirtina, kad iki to laiko mėginių negalės gauti net žurnalistai ir galimi partneriai. Gamybos procesas šiuo metu yra patentuojamas. Išradimo autoriumi įvardijamas Markas Phillipsas.

Beje, jis ne pirmasis, kuriam kilo mintis gaminti alkoholinius miltelius. Nyderlanduose dar 2007 metais buvo pradėta pardavinėti maišelius po 20 gramų su alkoholiniais milteliais po 1-1,5 euro už vienetą. Pirmiausia buvo orientuojamasi į jaunimą ir nepilnamečius, kadangi pastariesiems draudžiama pardavinėti tik alkoholinius skysčius, apie miltelius nebuvo užsiminta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius