Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV po prezidento rinkimų pasikeitė požiūris į religiją

JAV gyventojų požiūris į religiją ir religines grupes, rinkimų į prezidentus kontekste, per pastaruosius metus tapo labiau teigiamas. Ypač ženkliai pasikeitė požiūris į katalikus, praneša Amerikos sociologinių tyrimų centras „Pew“.
Kryžius
Kryžius / LNK nuotr.

Mokslininkai paprašė respondentų parodyti virtualiame termometre prie tam tikros religinės grupės „santykių temperatūrą“. Apskritai JAV pagerėjo požiūris į religiją, palyginti su panašaus tyrimo, atlikto 2014 m., rezultatais.

Pats „šilčiausias“ amerikiečių požiūris į judaizmo išpažinėjus (67 laipsniai) ir katalikus (66 laipsniai). Padidėjo „šaltis“ ateistams ir musulmonams, 50 ir 48 laipsnių atitinkamai. Tik nepasikeitė požiūris į evangelinius krikščionis (61 laipsnis).

Tyrime, kuris buvo atliktas interneto apklausos būdu, dalyvavo 4248 respondentai. Statistinė paklaida neviršija 2,5 proc.

Anksčiau JAV prezidentas Donaldas Trumpas per Nacionalinius maldos pusryčius padėkojo konservatyviems krikščionimis už paramą per rinkimų kampaniją ir pažadėjo ginti jų teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius