Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Judėjimo negalią turinčių žmonių akcija „Mes įgalūs irkluoti“ startuos Jonavoje

Ketvirtadienį organizacija „Aktyvi Tauragė“ pradeda turą po Lietuvą, kurio metu rengs nemokamus irklavimo kursus neįgaliesiems.
Neįgaliejimokėsi irkluoti Tauragėje
Neįgaliejimokėsi irkluoti Tauragėje / Vaido Bičkaus nuotr.

Pasak organizacijos vadovo Sauliaus Bagdono, pirmasis renginys jau įvyko Tauragėje, o po to nuspręsta tokius mokymus surengti ir kituose Lietuvos miestuose.

„Turą pradedame nuo Jonavos. Jei žmogus visai nevaikšto, iš vežimėlių iki baidarės ir iš jos atgal mes žmones nunešame. Prie kiekvieno neįgaliojo vandenyje bus ir po keturis instruktorius“, – sakė S.Bagdonas.

Pasak S.Bagdono, surengti turą Lietuvos miestuose kilo po panašaus renginio Tauragėje.

Organizatoriams tenka apgalvoti kiekvieno neįgaliojo galimybes plaukti, mat vežimėliuose sėdintys žmonės nevienodai valdo savo kūną.

„Neįgaliųjų žmonių emocijos buvo didžiulės. Buvo visko. Ir ašarų. Žmonės pajuto, ką reiškia būti ant vandens. Kai kuriems tai buvo pirmas jų gyvenime plaukimas. Mes labai rimtai žvelgiam į šį projektą ir labai norim, kad šie žmonės įgautų antrąjį kvėpavimą“, – sakė S.Bagdonas.

Organizatoriams tenka apgalvoti kiekvieno neįgaliojo galimybes plaukti, mat vežimėliuose sėdintys žmonės nevienodai valdo savo kūną.

„Tarkim, vienas žmogus sunkiai valdo rankas, kitas – sunkiau išsilaiko baidarėje“, – pasakojo S.Bagdonas.

„Mes įgalūs irkluoti“ – taip pavadinta tauragiškių akcija startuoja liepos 2 d. 10 val. Jonavoje. Vieta – pagrindinis miesto Varnutės tvenkinys. Renginys organizuojamas kartu su Jonavos rajono neįgaliųjų draugija.

Šią vasarą organizacijos „Aktyvi Tauragė“ savanoriai apsilankys ir kituose Lietuvos miestuose, kur taip pat rengs irklavimo kursus neįgaliesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius